Bolesti Srčane odnesu najviše života

TREBINJE – Proteklog vikenda u Trebinju je održana 15. konferencija „Dani porodične medicine RS“, na kojoj su promovisana najnovija naučna saznanja iz oblasti kardiovaskularnih bolesti.

Draško Kuprešak, predsjednik Udruženja doktora porodične medicine RS, rekao je na otvaranju da se ovom konferencijom želi uputiti poruka pacijentima i javnosti da su kardiovaskularne i srčane bolesti najveći uzrok smrtnosti u Republici Srpskoj, ali i u svijetu.

„Porodična medicina, koja je promovisana prije 25 godina kao stub u zdravstvenom sistemu, to danas i demonstrira, jer su svi naši ljekari pokazali veliku odvažnost, etiku i snagu kroz borbu s pandemijom kovida“, istakao je Kuprešak.

Tatjana Bošnjak, specijalista porodične medicine u Domu zdravlja Trebinje, rekla je da su u fokusu konferencije bila predavanja o kardiovaskularnim oboljenjima, ali i dijabetesu, bolestima pluća, uz prikaze slučajeva iz svakodnevne prakse porodične medicine.

Tamara Kovačević Preradović, predsjednica Udruženja kardiologa RS, kazala je da je na konferenciji ukazano na nekoliko važnih činjenica iz oblasti liječenja srčanih slabosti, novine u liječenju, koje su ove godine istaknute i u svim značajnim evropskim i svjetskim časopisima.

„Razgovarali smo o tome na koji način mi možemo primijeniti te najsavremenije preporuke za liječenje pacijenata u RS“, rekla je Preradovićeva.

Konferencija se odvijala pod nazivom „Uhvati ritam – smanji distancu“ i „Vaše srce je naš problem“, a bazirana je i na konceptu onlajn edukacije, kako bi se ispoštovao dozvoljeni broj slušalaca u salama zbog epidemije virusa korona.

Gosti predavači na konferenciji „Dani porodične medicine“ u Trebinju su bili eminentni profesori, kardiolozi iz Banjaluke, Sarajeva, Tuzle, Zenice, Zvornika, Doboja i Trebinja. Otvaranju konferencije je prisustvovao i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić. Organizator konferencije je i ove godine bilo Udruženje doktora porodične medicine Republike Srpske.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Expres super ručak

Pročitaj →

Rizik od ekcema kod bebe

Pročitaj →

Ovo dva horoskopska znaka najviše varaju partnere

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 27. JANUAR 2021

Pročitaj →

Kad žena odluči otići, ništa je neće natjerati da se predomisli

Pročitaj →

I ona želi ljubav kao i sve žene – 5 stvari koje bi svaka prevarena žena trebala znati o ljubavnicama

Pročitaj →

Imate problema sa plućima? Ovaj lek pomaže

Pročitaj →

U znaku toplih zimskih kaputa

Pročitaj →

Pravila o vaspitanju koja treba da ukrademo od Japanaca

Pročitaj →

Kako da imate dugu i negovanu kosu

Pročitaj →

Savršen autfit uz senzulane preppy mini suknje

Pročitaj →

Macina trava za lecenje steriliteta

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.