Bolest kao predispozicija

Egipatski astrolozi najviše su se bavili astromedicinom i većinu astroloških postavki u vezi s bolešću nasledili smo od njih. Oni su izračunali, i horoskop najzdravije osobe u kojem bi svaka planeta bila tačno na sredini znaka kojim vlada. Ako je ikada i postojala takva konstalacija, bilo bi potrebno više od desetak milijardi godina da se ona ponovi.
Priroda je učitelj svih starih naroda. Kinezi su obožavali Mesec i Sunce – Jin i Jang, ostali su ih nazivali drugačije, ali u svim starim civilizacijama imali su isto značenje – nauk o ravnoteži među suprotnostima.
U životu postoji samo ono čega smo svesni, a svest o nečemu može postojati samo ako ima svoju suprotnost. Zdravlje je suprotnost bolesti i bilo koje od ovih stanja postoji samo zahvaljujući onom drugom. Sunce i Mesec, na koje sva bića na Zemlji najjače reaguju, održavaju ravnotežu između ovih suprotnosti, Sunce stimuliše svest, a Mesec sve ono što je područje podsvesti. Ako skladno sarađuju u natalnoj karti, takva osoba lakše postiže i brže vraća psihofizičku ravnotežu koju bolest, eventualno, naruši. Ako su neharmonični, psihofizička ravnoteža je narušena, a tok, eventualne, bolesti teži i osoba se dalje oporavlja od posledica. Kod dobrog rasporeda planeta to je mnogo blaže, a loš raspored planeta sve pogoršava.

Svako se rodi sa Suncem u nekom znaku, a astrološki ovo znači i s predispozicijom za bolest karakterističnom za taj znak, ali jako i harmonično Sunce takve predispozicije značajno umanjuje ili potpuno uklanja. Jako i neharmonično Sunce znači uvek slabost onog dijela organizma koji je karakterističan za znak. Ovo se može razviti u bolest tog dela organizma ili nastupiti kao komplikacija uz ili nakon bolesti o kojoj više govore kritične kuće. Položaj Sunca na jakom mestu u horoskopu objasni će razloge ili načine na koje se bolest razvija, sprečava ili leči.
Egzaltirano Sunce u Ovnu je zapravo neumereno Sunce i bolesti se razvijaju najčešće zbog neumerenosti i nedostatka samokontrole. Sunce u Lavu je u najboljem položaju i Lavovi su „najbolji“ pacijenti, najlakše i najbrže ozdrave od niza bolesti koje su drugima velika smetnja. Sa Suncem u Vagi rađaju se oni koji najlakše odustaju, a sa Suncem u Vodoliji brzo se gubi snaga i bolesnik lako upada u stanje apatije.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.