Boje koje prostor čine većim

Živeti u malom stanu je izazov sam po sebi.

Usled toliko toga što treba premostiti u malom stanu, pronalaženje prave boje za zidove čini se kao najveći izazov od svih. Boja može sobu vizuelno da smanji i da poveća u neverovatnom obimu. Previše svetla nijansa može prostor učiniti bezličnim, dok ga tamna može zagušiti. Ono što sigurno ne želite je da vas stan, koliko god sićušan bio, vizuelno bude još manji. U tom pogledu predstavljamo vam boje koje su rešenje za vaše male životne prostore.

PASTELNE NIJANSE
Ako niste ljubitelj klasične bele boje, pastelni tonovi mogu da budu savršeni za oplemenjenje zidova u vašem stanu. Pastelna svetlo žuta, bledo roza i plava, omogućiće vam da prostor ispunite svežinom i isporistite svetlost u njemu na najbolji mogući način. Kontrast pastelnih i belih tonova, napraviće savršen balans u prostoru. Takođe u ovoj kombinaciji poželjni su svetli podovi.

TOPLE PLAVE NIJANSE
Ukoliko želite da istaknete lepotu prostora u kom živite tople plave nijanse na zidovima su kao stvorene za vas. Plava boja će učiniti da prostor izgleda suptilno veće bez narušavanja koncepta u njemu. Topla plava boja može da bude i u vidu akcentnog zida, jer malo je potrebno malom prostoru da izgleda ujedno veće i lepše.

HLADNI TONOVI SA SJAJNIM FINIŠOM
Možete povećati efikasnost reflektovanja svetlih hladnih tonova, upotrebom boja sa sjajnim finišom. Hladne plave nijanse, boja lavande i slični tonovi, mogu vizuelno da uvećaju prostor u kom svakodnevno boravite. Ove boje posebno lep deluju u prostoru koji ne dobija dovoljno prirodne svetlosti.

LAGANI NEUTRALNI TONOVI
Kako bi mali prostor učinili većim na prvi i svako sledeći pogled poslužite se paletom laganih neutralnih tonova. Svetlo siva boja je kao stvorena za male prostore kojima je potreban dodir stila i elegancije.

TAMNIJI NEUTRALNI TONOVI
Dizajneri enterijera savetuju da potražite među tamnijim neutralnim tonovima onu boju koja odgovara vašem stilu, a koja će ujedno vizuelno da proširi prostor. Tamniji neutralni tonovi u kombinaciji sa svetlim nameštajem stvaraju u prostoru optičku iluziju većeg prostora.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.