Block Out

Blok aut (Block Out) je bio alternativni rok bend iz Beograda, čija muzika ima tešku i mračnu atmosferu.

Blok aut krajem 1990. godine na Akademiji formiraju slikar Milutin Jovančić Mita, gitaristi Danilo i Laki, basista Trle i bubnjar Deki, tada pod nazivom Ad Hok (Ad Hoc). Pošto je u Makedoniji postojala grupa sa istim imenom, ubrzo menjaju ime u Blok Aut, po tada aktuelnoj video igri za personalne računare.

Polovinom 1991. neki članovi odlaze u Holandiju, a novi gitarista postaje Nikola Vranjković. Nikola je pre dolaska u grupu četiri godine živeo u Moskvi gde je svirao sa raznim sastavima. Po povratku u Beograd Nikola je radio kao studijski muzičar, svirao sa grupom Ruž, a takođe nastupio zajedno sa Vojislavom Vijatovim kao muzička podrška kontroverznom Satanu Panonskom na njegovom koncertu na Akademiji.

Sa početkom rata u Jugoslaviji članovi benda odlaze u London, gde nastupaju u raznim klubovima i Univertitetskom centru. Tu su kao najupečatljivija grupa dobili mogućnost za snimanje singla koji zbog njihovog povratka u Beograd nikada nije realizovan. Na koncertima su izvodili svoj materijal na engleskom jeziku. Po povratku, sredinom 1992. godine, nastavljaju rad u sastavu: Mita, Nikola, Trle, a pridružuje im se bubnjar Miljko Radonjić.

Grupa 1993. objavljuje kasetu na kojoj su se našli živi snimci sa dva koncerta iz KST-a i sa Akademije. Sledeće godine objavljuju svoj prvi studijski album pod nazivom „Crno, belo i srebrno“ i promovišu ga na dan izdavanja prvim samostalnim koncertom u SKC-u. U novembru 1996. izlazi sledeći album „Godina sirotinjske zabave“, koji sadrži pesme nastale u prethodnih šest godina a za temu ima, kako tvrde članovi benda, kraj socijalizma.

Svoj treći studijski album „San koji srećan sanjaš sam“ bend objavljuje 1998. godine. Ovaj album je snimljen u sada već standardnoj postavi: Mita, Nikola, Aleksandar Balać, Dragoljub Marković – Blek i Miljko. „San koji srećan sanjaš sam“ po mišljenju mnogih kritičara biva proglašen najboljim albumom godine, ali i među nekoliko značajnijih albuma tokom poslednje decenije 20. veka.

U februaru 2001. godine izlazi dvostruki koncertni album pod nazivom „Između dva zla“. Iste godine, Nikola Vranjković izdaje solo album pod imenom „Zaovdeilizaponeti“ 2001. godine, koji pored CD-a sadrži knjigu njegovih pesama, kao i pesama Blok auta.

U aprilu 2004. godine Blok aut objavljuje album „Ako imaš s kim i gde“.

U septembru 2013. Nikola Vranjković napušta grupu i započinje solo karijeru, čime Blok Aut i zvanično prestaje da postoji. Preostali članovi Blok Auta su iste godine osnovali novi bend pod nazivom Čovek vuk.

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.