Biti tetka je nešto najlepše

Biti tetka je bez sumnje nešto najbolje na svetu. Bilo da već ima svoje dete ili ne, to mitsko biće – tetka, u stanju je da voli dete svog brata ili sestre kao da je njeno.

Na stranu svi drugi članovi porodice, naklon im do poda za njihov trud, ali tetka je tetka. Ona u svom srcu ima posebno mesto koje je verno čuvala za svog bratanca ili sestrića. To je posebna kategorija privrženosti i teško ju je zapravo obuhvatiti rečima.

Kada postanu dovoljno svesni činjenice da imaju tetku, i šta ona predstavlja, i oni, ti mali vragolani upućuju njoj posebnu vrstu ljubavi. Ona postaje njihov najbolji prijatelj i njihov verni saveznik. Uvek im čuva leđa, nosi sa sobom dovoljnu atriljeriju slatkiša, i nikad ne priznaje mami i tati ako se sok prolio po zadnjem sedištu auta, slučajno doduše. Preuzima na sebe krivicu ako zatreba.

Ona nije tu da bi pokazala kako nije kul biti mama ili tata, već je tu da upotpuni život tog malog stvorenja, zvanog dete. Biti tetka je najdivnija stvar na svetu a evo i zašto:

TETKA IMA SAVRŠEN IZGOVOR DA SE PONAŠA KAO DETE
Da da, znamo od odraslih se očekuje da se ponašaju, pa kao odrasli. Ali ne i u slučaju tetke. Gledanje crtanih filmova, pravljenje kikica, lakiranje noktiju, pričanje priča, igranje sa autićima, valjanje po podu i skakanje po krevetu, sve je to svojstveno jednoj tetki. Vođena parolom, što se mora nije teško. Samo tetka dobija tu sjajnu ulogu da bude dete ponovo, bez da joj iko zamera.

TETKA JE UZOR
Tetka je neko ko je neverovatan, zabavan i ko je uvek na strani deteta. Nije ni čudo što dete kad poraste želi da bude baš kao njegova tetka. Bila toga svesna ili ne tetka je njihov uzor i svojim ponašanjem oblikuje stvarnost tih malih radoznalaca.

TETKA JE OSOBA OD POVERENJA
Ako je tokom detinjstva tetka sa svojim nećacima imala blizak odnos, on će se vrlo verovatno kao takav nastaviti i kada budu u tom osetljivom dobu adolescencije. Sve što ne budu smeli da kažu roditeljima, najverovatnije će reći svojoj tetki. Tetke se smatraju manje opasnom odraslom osobom, i zato im deca ukazuju bezgranično poverenje.

TETKA IMA DOZVOLU DA RAZMAZI DETE
Uloga roditelja je da vaspitaju dete, a tetka da ih razmaci, i tačka. Ne može i ne treba svako da ima isti zadatak u porodici. Neko mora biti na strani dece, a ko drugo nego tetka. Čokoladica ili dve više nego što su roditelji rekli, odlaganje odlaska u krevet petkom uveče kada se spava kod tetke, kokice za večeru, sitni pokloničići bez većeg razloga, sve je to svojstveno tetkama. Možda sebi neće kupiti novi parfem za rođendan jer joj se čini preskupim, ali će svakako svojoj maloj princezi pokloniti i dvorac i princa na belom konju ako zatraži, taman je koštalo kao mesečna plata.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

KUPANJE MALE BEBE

Pročitaj →

Koliko samopouzdanja se krije u svakom od znakova Zodijaka?

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 20. JANUAR 2021

Pročitaj →

Žena u zagrljaju voljenog muškarca

Pročitaj →

U ovim godinama žene su najsrećnije

Pročitaj →

Ne ignorišite simptome povišenog holesterola

Pročitaj →

Ovaj Zarin kaput je neodoljiv, evo kako ga nositi s tenisicama

Pročitaj →

Saznajte da li ste mudar ili običan roditelj

Pročitaj →

Tri pravila za svakodnevnu njegu

Pročitaj →

U ovu ZARA suknju vrijedi investirati, totalni je hit!

Pročitaj →

Spas za probleme sa probavom – Eterična ulja

Pročitaj →

Janjuš o odnosu Maje i Čorbe

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.