Biserna kosa: Bajkovita boja kose u koju smo se u potpunosti zaljubile

Biserna kosa u bojama duge zaludila je društvene mreže, a jasno nam je i zašto

Krila leptira, sapunski mjehurići, perje pauna: Ljudsko oko privlači bilo što s odsjajem čije se boje prelijevaju kao kod duge. Upravo zbog toga ima smisla da nas također očara boja kose sa sličnim holografskim svojstvima, poput pastelnih boja nadahnutih biserima, koje su trenutno potpuni hit na Instagramu.

Slično poput ‘unicorn’ ili ‘mermaid’ kose, biserni trend kombinira nekoliko komplementarnih nijansi tona – od ledeno bijele i srebrne do blijede ružičaste, ljubičaste i plave boje. Rezultat je istovremeno sjajna i mekana kosa, s ispranim, prigušenim efektom potpuno bajkovite kose.

Međutim, prije nego odjuriš u najbliži frizerski salon, iimaj nekoliko stvari na umu. Naime, Kate Reid, koloristica i globalna direktorica za brend Color.Me by Kevin Murphy za portal Refinery29 upozorila je da se bisernoj boji kose puno jednostavnije diviti na fotografijama nego je zapravo održavati.

Ne samo da na početku procesa moraš započeti s potpunim blajhom, već ćeš morati natsaviti dalje s redovitim programom održavanja. „To je spor proces i treba ga shvatiti kao dugoročnu obvezu, a ne brzo popravljanje“, govori koloristica.

Osim ako nisi spremna za teret boje kose koja traži redovito održavanje, morat ćeš se zadovoljiti samo s gledanjem fotografija drugih koji su prošli kroz ovaj proces. U svakom slučaju, boja je svakako zanimljiva i posebna, bilo da joj se divimo uživo ili samo preko društvenih mreža.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.