Biljka kukuruz kao narodni lek

U poslednje vreme se kukuruz, zvan i kuruz, sve više gaji. U vreme cvetanja iz lisnog rukavca visi vlaknasta kukuruzna „svila“. Nazivaju je i kukuruznom „bradom“ ili „kosom“. To je lekoviti deo biljke. Vreme cvetanja ove biljke proteže se od juna do avgusta. Kukuruznu svilu treba odseći pre oprašivanja i sušiti brzo, u hladu.

Ako vam je potreban pouzdan diuretik, pijte čaj od kukuruzne svile, koja je ujedno efikasno i bezopasno sredstvo za mršavljenje i „skidanje“ masnoće (aktuelno za osobe sa prekomernom telesnom težinom kojih danas zbog visokog standarda ima mnogo). Ako se predugo čuva, nedovoljno osušena kukuruzna svila gubi diuretična svojstva i deluje purgativno (pročišćava creva).

Kod oboljenja mokraćnih puteva koja su praćena kamencem čaj od kukuruzne svile efikasan je isto kao i kod vodene bolesti srca, kod edema, upale bubrega, katara bešike, kod gihta i reume. Uspešno može da se upotrebi i kod mokrenja dece i starijih ljudi u krevet, kao i kod bubrežnih kolika. Kada je reč o svim navedenim bolestima, svaka dva do tri sata treba popiti po jednu veliku kašiku ovoga čaja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,05 EUR

MAKEDONIJA

35,4 MKD

CRNA GORA (fix)​

1,01 EUR

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.