Bebe traže neprestanu pažnju

Ako ste ponosni roditelj sasvim male bebe, nemojte brinuti zbog njene nesposobnosti da se, prepuštena sama sebi, samostalno zabavi nečim. Mnogi neiskusni roditelji (naročito mladi očevi) izuzetno su uplašeni zbog toga što njihova beba ne pokazuje interesovanje za samostalno igranje. To što se ona buni čim prestanete da joj posvećujete pažnju milovanjem, igranjem ili nečim trećim, ne znači da je razmažena ili da u bilo kom smislu njen razvoj ne teče kako treba. Stručnjaci kažu da je sasvim uobičajeno i normalno to što novorođenče traži neprestanu pažnju, jer na taj način sebi obezbeđuje sigurnost i gradi samopouzdanje.

Kako biste mogli nesmetano da obavljate kućne poslove i onda kada je vaše dete budno, a da ga pri tom ne zanemarite, potrebno je da ispoljite malo dovitljivosti. Možete bebu, recimo, nositi u „kengur“ nosiljci, ali licem okrenutim ka okolini. Time će ona biti uz vas, ali će istovremeno moći i da posmatra ono što radite. Veoma je korisno da se beba upoznaje sa što većim brojem predmeta i radnji iz „spoljašnjeg“ sveta, a ukoliko to radi u vašem prisustvu, to će neizostavno doprineti njenom intelektualnom razvoju.

Naravno, vezanost za roditelje opada sa odrastanjem bebe. Međutim, nemojte očekivati da ona ispolji ozbiljnije zanimanje za igračke pre nego što makar počne da sedi, puzi, ili čak hoda. A i tada će biti u stanju da se spokojno prepusti igranju i zabavljanju samo onda kada vidi i vas u svojoj neposrednoj blizini.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,16 EUR

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.