bebe sanjaju O čemu

Svi oni sati plakanja koji su vas dovodili do ivice izdržljivosti ne mogu da se mere sa njenom slatkoćom dok mirno spava. A opet, često se dešava i da se trgne u snu, kao da se bori sa nekim nevidljivim neprijateljem. Isto tako, još dok je u vašem naručju i dok je nežno ljuljuškate, ona ima običaj da zagnjuri svoje lice u vaše grudi, kao da traži vašu zaštitu. Da li ste se nekad zapitali da li bebe stvarno nešto sanjaju? I šta bi to moglo da bude?

Do nedavno nije postojalo naučno dokazano postojanje, ali ni odsustvo bebinih snova. Psiholozi i stručnjaci za razvoj beba decenijama unazad su raspravljali o tome da li bebe imaju sposobnost kreiranja snova ili ne. I dok su jedni bili apsolutno ubeđeni da one to ne čine, drugi su akademski tvrdili da bebe zaista sanjaju i to vrlo živopisne snove. Problem je zapravo bio u tome što je „ulazak“ u glavicu bebe bio kao dešifrovanje misli mačića.

Um bebe je čudesna mašina. One većinu svog najranijeg perioda života provode spavajući, i do 16 h dnevno. Međutim to nije bilo kakav san. Polovinu vremena dok spavaju bebe su u REM fazi – repid eye movement (brzom pokretu očiju) – fazi o kojoj ljudi sanjaju. REM faza je vreme kada bebin mozak obrađuje informacije, pretvara ih u zapažanja i iskustva, a od njih stvara veštine. Takođe beba tako kreira svoja sećanja i razvija jezičke sposobnosti.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.