Bebe ovako pokazuju ljubav prema roditeljima

Oko prve godine dijete će možda početi da vas ljubi, pa očekujte puno vlažnih i nespretnih poljubaca

Vrištanje, protestiranje i plač nisu najtopliji načini iskazivanja ljubavi, ali vaša beba radi upravo to jer osjeća da je volite bez obzira na sve. Ali „volim te“ beba puno ljepše govori nakon što ste bili odsutni nekoliko sati ili čak minuta. Izraz veselja na licu uz skakanje, meškoljenje i vesele povike nije samo sladak nego je i znak duboke povezanosti.

Obasipa vas poljupcima
Pokazujući uzbuđenje što ste se vratili, beba vam pokazuje koliko vas voli. Ali zbog istog razloga djeca mogu da se već između prve i treće godine poprilično uznemire kada odete. Također, bebe poput odraslih oponašaju ljude koje vole. Ako beba počne da vas oponaša, bilo da vuče torbu po sobi ili tepa lutki, pokazuje vam koliko vam se divi. v izgledaju.

Oko prve godine dijete će možda početi da vas ljubi, pa očekujte puno vlažnih i nespretnih poljubaca. Vaša beba je pratila kako joj iskazujete nježnost. Budući da uči na fizičkim dodirima, želi i vama da učini isto.

Ruke u zrak jer me voliš
Kratki osmjesi novorođenčadi znače da se instinktivno vežu uz roditelje, pokazuju istraživanja. Uz to će beba već nakon šest mjeseci početi da diže ruke tražeći se da je podignete u naručje jer to obožava. Tako će tjelesnim pokretima pokazati koliko vam već vjeruje i koliko vas voli.

Od rođenja dijete može da prepozna majčino lice, glas i miris. Zvukove i mirise kojima vjeruje povezuje s onim što vidi. Zato proučava vaše lice jer želi da ga zapamti, pa se trudi da nauči kako sigurnost i ljubav izgledaju.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,05 EUR

MAKEDONIJA

35,4 MKD

CRNA GORA (fix)​

1,01 EUR

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.