Bebe koje fizički više sliče očevima su zdravije?

Novo istraživanje otkrilo je da bebe koje provode više vremena s očevima – zdravije su godinu dana kasnije, a ako beba više sliči tati, vjerojatnije je da će provoditi više vremena zajedno

Ponekad nas istraživanja podsjete kako su naše odluke same po sebi biološke. Primjerice, novo istraživanje otkrilo je kako novorođene bebe koje više sliče očevima i provode više vremena s njima. To direktno utječe na dijete, s obzirom da je istraživanje otkrilo kako su bebe koje provode više vremena s tatama – zdravije na svoj prvi rođendan.

Istraživanje, objavljeno u časopisu Journal of Health Economics, proučavalo je 715 obitelji u kojima su bebe živjele samo sa svojim majkama. Bebe koje su više sličile očevima, bile su zdravije godinu dana kasnije, a istraživači smatraju kako je to zato jer su ti očevi provodili 2.5 više dana u mjesecu sa svojim djetetom nego s djecom koja su više sličila na majke.

To dodatno vrijeme provedeno s očevima, rezultiralo je boljim zdravljem, rjeđim napadajima astme i rjeđim posjetima liječniku zbog bolesti. Prema autoru istraživanja, Solomonu Polacheku, očevi koji su mislili da njihove bebe više sliče njima – bili su sigurniji u svoje očinstvo i nesvjesno provodili više vremena sa svojim bebama.

Glavno objašnjenje je da česti posjeti očeva omogućuju veće roditeljsko vrijeme za skrb i nadzor te za prikupljanje informacija o zdravlju djeteta i ekonomskim potrebama“, rekao je i dodao da, iako se često govori kako je potrebno selo za odgoj djeteta, on smatra da su uz majku, najvažniji uključeni očevi.

Prijašnja istraživanja potvrdila su kako roditelji koji su genetski više povezani sa svojom djecom više ulagali u njih. Primjerice, istraživanje iz 2009. godine otkrilo je kako su pastorčad i posvojena djeca više zanemarivana nego biološka djeca. „Ovo istraživanje pokazalo je kako je važno poticati očeve koji ne žive s djecom da provode više vremena s njima“, rekao je Polachek.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

NEDELJNI HOROSKOP: 29. januar – 4. februar 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 29. JANUAR 2021

Pročitaj →

Žena je u ovoj situaciji neodoljiva

Pročitaj →

Francuskinja NIKAD neće uraditi ove stvari nakon 30. godine, to joj ispod časti

Pročitaj →

Skriveni simptomi raka pluća

Pročitaj →

Šik i neodoljive teksas haljine sa prednjim rajfešlusom

Pročitaj →

Ana Korać i David Dragojević raskinuli

Pročitaj →

Tanja Savić sprema se na sud u Australiju i vjeruje u pravdu

Pročitaj →

Nikad roditelji nisu više brinuli o deci, a deca nikad nisu bila zapuštenija

Pročitaj →

Napravite sami botoks masku i rešite se tragova umora

Pročitaj →

Apsolutni hit torba na svetu

Pročitaj →

Zova spira bolesti

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.