BB krema dobar izbor za sve tipove kože

Ako ne volite teške pudere, ali želite bolju postojanost i prekrivanje nego što imate kod tonirane kreme, tada bi BB kreme trebalo da budu za vas.

BB je skraćenica od Blemish Balm, doslovno balzam za mane na licu, no mnoge žene bez ikakvih problema na koži ih koriste. Dugo vremena su bile popularne u Aziji, a posljednjih godina svoju popularnost proširile su u Americi i Evropi. BB kreme su svojevrsna kombinacija hidratantnih krema u boji sa sastojcima za njegu kože i sa dodatnom zaštitom. One su dobar izbor za sve tipove i tonove kože.

BB kreme je prije 50 godina osmislila doktorica iz Njemačke Kristin Šramek. U početku su to bile kreme koje su pomagale da se oporavi koža nakon jakih pilinga te kako bi se prikrili ožiljci i crvenilo nakon tretmana na koži. U Aziji su svoju popularnost stekle kada su ih počele koristiti i hvaliti mnoge slavne osobe.

Kako djeluje BB krema?

BB krema je svojevrsna kombinacija hidratantne kreme, zaštite od sunca, umirujućih sastojaka i tonirane kreme. One osim prekrivanja imaju zaštitna i regenerativna svojstva. Kombinacija su regenerativne, hidratantne kreme, baze i pudera. U zavisnosti od toga šta vama najviše treba, odnosno kakav vam je tip kože možete uz nju koristiti neki proizvod, ali one u osnovi zamjenjuju sve nabrojano.

U mnogim slučajevima, posebno ako se radi o suvoj koži, ispod BB kreme će vam trebati dnevna krema i u tom slučaju BB kremu ćete lakše nanijeti i izgledaće prirodnije.

Njihova prednost je što obnavljaju kožu te ćete osim prekrivanja nepravilnosti, pigmentacije, promjena boje kože, crvenila i sličnog s BB kremom djelovati i na njihovo nestajanje. BB kreme djeluju na obnavljanje površinskog sloja kože te bi vam nakon njihovog korištenja koža trebalo da bude glađa i mekša. Upravo zbog podsticanja regenerativnih svojstva kože one se bore i protiv bora. Njihova velika prednost je što one rade sličan posao kao tonirane kreme ili puderi, ali nakon skidanja šminke koža ostaje u boljem stanju jer osim prekrivanja BB kreme i popravljaju opšte stanje kože.

Razlika između BB krema i krema u boji?

BB krema je slična kremama u boji, ali sa većom SPF zaštitom i boljim nivoom prekrivanja. Koliko će krema pokrivati nepravilnosti, zavisi od brenda do brenda.

Uopšteno, BB kreme su više tretmani za kožu te sadrže dodatne sastojke koji obnavljaju kožu, dok su kreme u boji uglavnom hidratantne i pružaju samo prekrivanje. Većina BB krema u sebi ima i sastojke za borbu protiv starenja.

Takođe, BB kreme imaju više pigmenta od krema u boji i stoga pružaju bolje prekrivanje. Njihova prednost pred kremama u boji je i ta što su uglavnom dugotrajnije na licu od uobičajenih krema u boji.

BB kreme su i zamjena za puder, ali zbog drugačijeg sastava ne zatvaraju pore, te su lakše na koži. Za jače prekrivanje možete preko nanijeti i puder.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.