Barack Obama

Barack Obama rođen je 4. 8. 1961. u 19,14 u Honoluluu na Havajima.

Sunce u znaku Lava daje osobu snažne ličnosti koja ne može proći nezapaženo. Podznak mu je vAzdušna Vodolija, pa otud i lakoća s kojom se kreće, smisao za sve što je novo, kao i potreba da pomaže ljudima, a posebno široj društvenoj zajednici.

Većina planeta smeštena je oko Descendenta što daje osobu koja je većim delom svoje ličnosti okrenuta javnosti, drugima, te joj se glavni deo života odvija kroz druge ljude i odnose s njima. On često zapravo funkcioniše kao Vaga (stellium planeta u 7. kući) zaista posvećen drugima i potpuno fokusiran na njihove želje, nade i planove. Planete iz 7. kuće (javnosti) su većinom u dobrim aspektima, pa ga javnost većinom i podržava. Ovo nije ništa neobično za omiljenog političara, jer je većinu planeta u 7. i 8. kući takođe imao i Kennedy, no neke su bile izazovno položene i uz kulminantnog Saturna u 10. dovele i do njegove nasilne smrti u atentatu). Obama nema takve konstelacije i bez obzira na sve priče o mogućem atentatu na njega, malo je verovatno da bi mu se moglo dogoditi ono što se dogodilo Kennedyju.

No Obama ima jaku konjukciju Jupitera (na početku Vodolije) i Saturna (na kraju Jarca) u 12. kući. Ovo je zaista neobično za političara. Reklo bi se da on ima i mašte i snova napretek, ili bar krupne jasne vizije. No ima i jake konzervativne tajne neprijatelje (Saturn u Jarcu u 12.). To su one zaostale snage rasista ili sličnih koje ga teže prihvaćaju. No iako ova moćna konjukcija ima opoziciju s Merkurom (pa može biti povremenih nesporazuma s konzervativcima ili s Crkvom), ono s čim je to povezano i s čim se to nadilazi jest izvrstan zemljani lotos između istog Saturna u Jarcu, a tu je i Jupiter u kombinaciji lotosa, Meseca na kraju Bika i Marsa u Devici (12.-3.-7. kuća). Mesec u ovoj kombinaciji definitivno daje dugoročnu podršku naroda i premda mu put nije i neće biti lagan, Barackova pozicija bi se trebala ustabiliti i to na dobrobit naroda, a onda i na njegovu vlastitu dobrobit. Obamini neprijatelji verovatno će morati popustiti ili će njihovi klipovi čak još više doprineti njegovoj popularnosti. Zbog trigona Marsa i Saturna, Obama je vrlo izdržljiv i iako deluje kao perce, on je pravi maratonac. Zemljani trigon daje i odličan smisao za praktično delovanje, pa bi svoje zamisli trebao uspešno sprovesti u delo.

Kvadrat Sunca i Neptuna može dati zablude ili krizu identiteta u mladosti. Ovo se verovatno već manifestovalo kroz činjenicu da nije odrastao s ocem koji je poginuo u prometnoj nesreći nakon što su mu se roditelji razišli. Verovatno je silno čeznuo za tatom i imao neke vizije u svojoj glavi kojim je to nadomeštao. Njegov odnos prema vlastitom ocu nema konflikata, ali je moguće da je imao određenih nejasnoća i pitanja koja je u svojim tridestim godinama sasvim raščistio (jer isti kvadrat po primarnim direkcijama prerasta u trigon i ovaj aspekt popušta). Zato ga je odnos s mamom prilično ispunjavao. Njegov Mesec u Biku u egzaltaciji je u tako dobrim aspektima, da je potpuno sigurno da mu je majka činila i više nego dobro.

Venera u Raku u 5. kući govori o brižnom i osećajnom ocu koji vešto spaja moderni stil života s osećajima (ima dobar aspekt s Uranom).

Koliko mu je važna javnost u životu, toliko mu je važan i brak. Bez žene i njene podrške teško da bi uspeo. Zanimljivo da je Michelle Obama rođena u znaku Jarca, koji je tradicionalno upravljački znak koji se itekako snađe u politici i u čijoj je prirodi da vodi. No Obama je Lav koji takođe zna voditi, ali se voli i pokazivati, pa je u prvom planu. Michelle je obrazovana, ima svoju advokatsku karijeru (koji bi Jarac bio bez karijere?), ali odgoju dece pristupa jednako predano kao i poslu. Minimalistički stil svojstven Jaricama pokazaće i kroz decentno odevanje.

Planeta koja je kod Baracka najbliža Zenitu jeste Neptun (koji je dobrim delom i vladar 1. kuće, a na osi 9. kuće). Takva konstelacija mogla bi ga učiniti osobom koja će mnogima biti uzor, a neretko i ideal. Ponekad nekome neće biti jasna njegova pozicija, ali da će imati uticaja na većinu, i to na profinjen način, to je izvesno. Osa Zenita je u Strelcu, pa je verovatno da će imati uspeha u spoljnoj politici, tj. da će poboljšati sliku SAD-a u svetu kroz ravnopravnu saradnju s drugima.

Sunce u Lavu na osi Desecndenta, a potom i Uran i Severni mesečev čvor, te u Devici Pluton i Mars, sve u 7. kući, dakako u dobrim aspektima, čine Obamu osobom čiji se život odvija u javnosti, te kojeg ta javnost i prihvaća. Biće tu i dinamike (zbog dinamičnih planeta), ali uvek u službi drugih, tj. naroda.

Obama nosi nešto revolucionarno u duši ne samo zbog originalnog podznaka (Vodolija), nego još više i zbog konjukcije Urana s Karmičkim čvorom, a sve to je u Lavu u 7. kući. Pojednostavljeno: Obama je u prošlom životu bio vrlo snažna, samostalna i nezavisna ličnost s jakim osećajem za humanost. Sad u ovom životu njegov razvoj je u tome da se potpuno posveti dobrobiti drugih, na savremen način, a ako treba i revolucionaran (ide iz 1. u 7. s Uranom na Karmičkom čvoru). Takođe sve svoje originalne zamisli humanog kraktera koje je izgradio u prošlom životu sada treba prezentovati svetu na najsjajniji način (ide iz Vodolije u Lava).

A evo i citat iz njegove knjige koji savršeno svedoči o opisanom.

„…razmišljam o Americi i ljudima koji su je gradili. Očevima ove nacije koji su nekako nadišli sitne ambicije i usku proračunatost pa zamislili narod koji se rasprostire preko kontinenta. I onima poput Lincolna i Kinga, koji su položili svoje živote u službi usavršavanja nesavršene unije. I svim bezimenim muškarcima i ženama, robovima i vojnicima, krojačima i mesarima koji su gradili živote sebi, svojoj deci i unucima, opeku po opeku, tračnicu po tračnicu, žuljevitu ruku po žuljevitu ruku, kako bi popunili krajolik naših kolektivnih snova.

To je proces čiji deo želim biti.

Moje je srce ispunjeno ljubavlju prema ovoj zemlji.“

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.