BABA VANGA PREDVIDELA SMRT 118 LJUDI

Baba Vanga je 1980-ih izrekla nešto što čak i njeni najveći analitičari nisu shvatali. Vidim – rekla je tada već cenjena i nadaleko poznata proročica – Kursk koji tone, leševi posvuda, ljude koji se guše.

– Pred kraj veka Kursk će prekriti voda i ceo svet će plakati nad njim – zaključila je. Godine 1999. ovo proročanstvo je emitovano i na nacionalnoj televiziji u emisiji posvećenoj vidovnjakinji.

– Ruski grad Kursk – objašnjavali su mnogi, shvatajući Vangine rečenice doslovno – nalazi se daleko od neke veće vode koja bi ga mogla poplaviti, pa čak i kad bi se znatno podigla visina zbog otapanja leda – secirali su stručnjaci Vangino katastrofično proročanstvo. Vodile su se rasprave na svakom koraku.

– To nema veze sa zdravim razumom – komentarisali su mnogi.

– Ali to je Vanga! Ostvariće se – uveravali su njeni obožavaoci. U brodogradilištu Severnodvinsk 12 godina nakon izrečenog proročanstva, kad se Rusija konačno izdigla iz apokaliptične gospodarske situacije i sukoba, počinje gradnja 155 metara duge borbene podmornice. Imala je pogon od dva nuklearna reaktora, pod vodom je neprimetno mogla ostati rekordno vreme… Građena je tako da može da izdrži direktan pogodak torpeda. Isplovila je na vojnu vežbu u avgustu 2000. godine.

Megazdanje, čija je gradnja stajala milijardu dolara, a koje je sve ostavljalo bez daha, nazvali su – Kursk. Dva dana nakon isplovljavanja podmornica je nakon snažne eksplozije, potonula. Za posadu su usledili dani strepnje. Reaktori su se brzo pogasili, a i pomoćna rasveta uskoro je prestala s radom, ostavljajući preživele u potpunoj tami dok se temperatura naglo spuštala, a voda prodirala na sve strane. Nepoznato je koliko je članova posade uspelo da preživi.

– Mračno je za pisanje, ali pokušavam. Čini se da više nemamo šanse. Ovo je popis ljudi. Pozdrav svima, ne treba očajavati. Kolesnikov – stajalo je u potresnoj poruci koju je napisao kapetan podmornice.

Predvidela je smrt 118 mornara
Kad su iskusni britanski ronioci došli do devetog odseka, u kojem je bila većina posade, bilo je prekasno. Preživelih nije bilo. Tako je ugašena i poslednja nada o čudesno preživelim mornarima. Reči Babe Vange, poput pretećih tamnih oblaka, nadvile su se nad glave Rusa.

– Videla je tela 118 mornara, videla je tragediju. Dvadeset godina pre! – shvatili su.

Odmah nakon katastrofe krenule su teorije i zavere uključujući i ruske da su američke i britanska podmornica, koje su se nalazile u toj zoni, uništile Kursk. Neki su izveštavali da se među posadu infiltrirao bombaš ili da je naletela na minu iz 2. svetskog rata. O svemu su snimani i filmovi. Ostaci podmornice Kursk izrezani su i uništeni, a u izveštajima kao uzrok potopa navedena je eksplozija do koje je došlo zbog pokvarenog torpeda.

Neki su ovaj događaj nazvali prvom laži Vladimira Putina aludirajući na to da je Kursk uništen u sudaru s američkom podmornicom, a on je sve prećutao radi dobrih odnosa s Amerikancima. Tragedija je obeležila početak njegove vladavine. Mrtva usta ne govore – a jedino mornari mogli su da otkriju celu istinu o Kursku.

Vangelia, širom sveta poznata kao Baba Vanga, svojim je vizijama i proročanstvima godinama unosila snažan nemir u mase najavljujući duboke tektonske potrese u svetu oko nas – one u bukvalnom, ali i u prenesenom značenju. Ipak poruka je bila jasna, poput značenja njenog imena – Vangelia – nosilac radosnih vesti. Sa svakom tačnom najavom mit o njoj je bujao, kao i nemir onih kojima su Vangine vizije remetile sve moguće računice. Vangeliju su njeni ne tako malobrojni i nipošto bezopasni, pomalo ogorčeni protivnici katkad nazivali lažnom, špijunkom ili starom vešticom.

Ipak, nakon smrti poštovaoci su se borili da u istoriji bude zapamćena kao svetica iako joj, uprkos velikom trudu, nisu uspeli osigurati tu titulu. Ipak, u njenoj kući sad je muzej u kojem poklonici Vange kažu: “Osećamo njen duh i dalje”.

Nakon uragana, više nije bila ista
Najpoznatija proročica sveta božanski dar dobila je s 12 godina. Igrala se s devojčicama na polju. U jednom trenutku nebo se zacrnelo. Strašan vetar nosio je sve što mu je bilo na putu. Devojke su zanemele od straha. Silina vetra podigla je malenu, nemoćnu Vangeliju. Bacao ju je, koturao i gurao poljima nekoliko kilometara. Nije mu se mogla odupreti. Niko ne zna koliko je zapravo trajao taj uragan. Malena je nestala. Meštani su pretražili celo selo i podigli svaki kamen. Bojali su se najgoreg – da je više nikad neće videti.

Nakon mukotrpnog traženja izbezumljenu i krhku devojčicu, sasvim iscrpljenu, našli su usred neke njive zatrpanu prašinom i kamenjem. Oko nje gomila otrgnutih grana, smeća… Škiljeći, pogledala je prema spasiocima. Trljala je oči pune peska. Jedino što je videla bio je potpuni mrak. Vangelia više nikad nije bila ista kao pre nesreće. Nakon oluje počela je da gubi vid, otkrila je svetu njena rođaka Krasimira Stojanova.

Optuživali su je da je špijunka
Vangi se pripisuju proročanstva koja su izbezumila ceo svet. Njene vizije nagovestile su najveće svetske tragedije i katastrofe, posetili su je, prema predaji, Hitler, Staljin, princeza Diana, bugarski kralj Boris… Predvidela je raspad SSSR-a i Jugoslavije kao i da će 42. američki predsednik biti crnac. U knjizi “Tajne poruke Babe Vange” potpuno je razotkrivamo. Njen dom u Bugarskoj pohodilo je milion ljudi kako bi saznali što ih čeka u budućnosti. Fenomen Vange nikad nije dovoljno istražen, ali svi koji su je upoznali rekli bi: “Njena energija je bila božanska!’’.

Prema svedočanstvima rođake, Vanga se nije smatrala ni proročicom ni sveticom. Nazivala se mučenicom. Ipak, kako god bilo, optuživali su je da je špijunka, a zbog toga je jednom čak i završila iza rešetaka. Sve je zanimalo kako ‘‘vidi’’.

– Kako vidiš budućnost različitih ljudi? – upitala ju je rođaka.

– Kao na filmu – odgovorila bi.

– Ako predvidiš tragediju ili smrt, može li ta osoba uticati na to i promeniti ishod? – zanimalo je mnoge.

– Niko ne može da utiče na to – objašnjavala je vidovnjakinja. Vangin život bio je ispunjen usamljenošću i borbom, ali i dubokom verom. Posetioci su joj iznosili svoje tragedije, bolesti, boli, kao i veru u neograničene moći te nadu za duhovno i telesno ozdravljenje. Sve ljudske bede i patnje prošle su kroz njeno srce. Spas je tražila u prirodi s kojom je komunicirala.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.