AstroMedicina

AstroMedicina je grana astrologije, koja proucava indicije ka zdravlju i bolestima coveka, odredjuje periode u kojima ce osoba biti podlozna bolestima i kada ce se bolest pojaviti. AstroMedicina takodje ukazuje na tok bolesti, dalje, kako bismo mogucu bolest mogli ublaziti, koristenjem razlicitih alternativnih metoda lecenja, a koje se MORAJU kombinovati sa metodama klasicne medicine. Analizom radikalne karte takodje, mozemo sebi pomoci izborom adekvatne pomocne, nekad ³ jedine prave terapije. Ipak, treba biti na oprezu, jer nije svaka terapija dobra za sve, nasi energetski potencijali su razliciti, pa ono sto odgovara jednom coveku, niposto nece biti dobro za drugog. Dakle, „Lecite bolesnika, a ne bolest!“ D. G. Lorens

Bolest je svako ono stanje organizma koje odstupa od normale u strukturi ili funkcionisanju celija, tkiva, organa ili celog tela, a koje se manifestuje karakteristicnim znakovima ukljucujuci i one koji se ne vide golim okom. Pogledajmo na sta ukazuju Planete u znakovima zodijaka.

Smatra se da spore planete, smestene u 01, 04, 06, 08. i 12.polju natalne karte, kao i njihovi tranziti kroz ova polja, ukazuju na vrstu oboljenja, kojima cemo biti skloni tokom zivota, ali i na metode lecenja, koje bi nam najvise mogle koristiti. “Snazna” odnosno markantna postavka planeta, nezavisno od naznacenih polja poput stelijuma, moze doprineti razvoju odredjene bolesti. Tako ce dalje, VI polje ukazivati na akutna oboljenja koja zahtevaju dispanzersko lecenje, VIII polje oslikava terminalna oboljenja, neizleciva i oboljenja koja zahtevaju hiruske intevencije u najsirem smislu, dok ce XII polje ukazati na oboljenja i stanja koja zahtevaju hospitalizaciju i nadgledanje. Jupiter u ovim poljima moze ukazivati na zdravstvene probleme proizasle iz gojaznosti (Diabetes Mellitus , Hepatitis , Anemia ) ali i na srecne ishode lecenja, cemu ce samoj osobi pomoci optimistican pogled na zivot, zelja za zivotom i kontinuirano rekreativno bavljenje sportom. Ako je u 06, 08. Ili 12.polju planeta Saturn, bolesti ce biti izazvane losom cirkulacijom, stetnim navikama, kao i depresivnim mentalnim obrascima. Lecenje tada treba sprovoditi temeljno i strpljivo, a korisna je i fitoterapija i duzi boravci na suncu.

Najcese bolesti izazvane disharmonicni aspektom Saturn u 06, 08. ili 12.polju su oboljenja kostiju, zuba, multipleks skleroza, reumatska oboljenja. Uran u 06, 08. Ili 12.polju moze ukazivati na nagle, akutne bolesti, koje izbijaju kao posedica dugotrajnih psihickih stresova i nervne slabosti. Ovde su blagotvorne sve metode opustanja, poput autogenog treninga, pozitivnog mentalnog programiranja, vezbi disanja, joga, meditacija…dobrodosla je ³ vegetarijanska ³ makrobioticka ishrana… sve sem zvanicnih medicinskih tretmana. Najcesce bolesti koje Uran u 06, 08. ili 12.polju donosi su Parkinsova bolest, Kronova bolest, slog… Neptun u 06, 08. Ili 12.polju ukazuje da osoba moze biti veoma osetljiva na psihickoj, kao i fizickoj ravni, podlozna infekcijama, virusima, alergijama na antibiotike ali i bezrazloznoj panici i hipohondriji, pa je veoma bitno da u lekaru i terapeutu pronadje izvor emotivne podrske ali I da potrazi savet bar od tri lekara. Pluton u 06, 08. Ili 12.polju ukazuje na bolesti, koje se javljaju kao posledica blokirane seksualne energije, potisnutih emocija – narocito gneva, stida i krivice, koje je potrebno transformisati kroz intenzivan rad na sebi i osvestavanje potisnutih sadrzaja, pa se preporucuje vodjenje duhovnog dnevnika, psihoanaliza. Medjutim, u poslednje vreme, Pluton moze dati i kobne, neizlecive bolesti poput SIDE ili kancerogenih bolesti izazvanih radiacijom i zracenjem.

Za razliku od natalne astrologije, u kojoj vecina informacija usmerava na analizu i sintezu zivotnog horoskopa, u AstroMedicini se rutinski koriste mnogo pomocnih horoskopa. Osnovna ideja je da su potrebne bar cetiri konfiguracije da bi se bolest pojavila, a nije bitno u kom horoskopu se koja nalazi. Dugi tranziti Mars, Saturn, Uran, Neptun i Pluton itekako snazno “donose” bolesti, a srednjerocno gledano, situacija se najbolje vidi iz progresivnog horoskopa. Treba gledati i horoskope Solarnog Povratka, jer se iz njih vide akcenti koji ne moraju dugo trajati, ali cije posledice se mogu osecati dugo, neki put i do kraja zivota. Arapske tacke neizlecivih bolesti, nesreca, poroka (Ascendent + Mars – Saturn), tacke izlecivih bolesti (Asc + Mars – Merkur), ali ³ konstelacije Fixnih zvezda samo jos mogu pomoci. Kada se radi o AstroMedicini, obican covek se uglavnom obraca astrologu, kada je vec sve drugo probao. Ako je naprimer, rec o potomstvu – sterilitetu, uglavnom pitaju za najpovoljniji momenat za zacece. U najnovijim istrazivanjima zapadnih geneticara, imamo mnogo dokaza da je zacece pri pomracenju Meseca ili Sunca, pod Punim Mesecom ili kad su tranzitno Sunce ³ malefici u opoziciji, nepovoljno. Vocasek je 1969.godine dokazao da je 50% mongoloidne dece – dece sa Downovin sindromom – zaceto kada je u koncept horoskopu Merkur u Vagi opozicija Venera. Planete su izvori energije u horoskopu i svaka ima karakteristicno znacenje. Priroda Marsa je vatrena, on “pali vatre” gde god da se nadje, te u organizmu daruje visoke temperature i time ga prociscava. Neptun predstavlja medicini poznate viruse ³ bakterije bez obzira u koje vreme ziveli dok Pluton u vremenu u kome osoba zivi daje nepoznate viruse ³ bakterije.

U AstroMedicini se sa znacajnim uspehom primenjuju i tkz.uranske planete, odnosno uranska astrologija, koja koristi osam „uranskih“ planeta. To su planete koje do sada nisu astronomski opazene, ali se njihovo dejstvo itekako oseca u horoskopu. Neke od njih imaju izrazito medicinsko znacenje, pa se uspeh u astroloskoj dijagnostici povecava na fantasticnih 90%. Od dvanaest kuca koje se tretiraju u prakticnoj astrologiji, u AstroMedicini se posebno razmatraju:

• prva kuca koja simbolise fizicko telo,

• sesta kuca koja ukazuje na indiciju za odredjen tip bolesti,

• osma kuca koja oslikava podrsku drugih, seks, smrt, karma… bolesti koje zahtevaju hiruske intervencije,

• dvanaesta kuca koja oslikava bolnicko lecenje, izolaciju, hronicne ³ psihicke bolesti,

• cetvrta kuca kao nasledni i genetski faktor kod odredjivanja bolest,

1. Prva kuca opisuje svest pojedinca, povrede mozga, mozdane tumore, gornju vilicu, mladeze,

2. druga kuca elektrolite, hormone, licni odabir nacina ishrane, hipofizu, dijabetes, grlo,

3. treca kuca pluca, ruke, jezik,

4. cetvrta kuca stomak, grudi, ishranu u domu, unosenje hrane, uticaj majke,

5. peta kuca srce, infarkt miokarda,

6. sesta kuca creva, genetske smetnje,

7. sedma kuca bubrege, kozu, “smrt prvo mozga pa onda ostatka tela”,

8. osma kuca izbacivanje preradjenih supstanci, hipofizu, besiku, endokrine zlezde,

9. deveta kuca gornji deo mozga, cerebralnu hemisferu , jetru,

10. deseta kuca opstu sliku organizma, metabolizam, kosti ³ kozu,

11. jedanaesta kuca cirkulaciju, hemoragije, neuralgije,

12. dvanaesta kuca autoimune bolesti, timus, imunitet generalno, jetru.

Vladalac kuce je glavni pokazatelj dogadjaja u kuci, a planete u njoj imaju sekundarno dejstvo. Da bi videli od kakvih bolesti ce neko bolovati , pogledacemo sestu kucu i njenog vladaoca, nekada i dispozitora vladara 06.kuce, njegov polozaj, aspekte i tranzite. Tek ako bi se nesto znacajno desavalo sa vladaocem, dispozitorom vladara ³ planetom u 06.kuci, mogli bismo “predvidjati” postojanje ozbiljnih indikatora za bolest. Nikada ne zaboravite – za jednu bolest su potrebna bar cetiri pokazatelja, i dovoljan broj godina. Kako ce se planeta “ispoljavati”, zavisi pre svega od njenog odnosa sa ostalim planetama, od uglova koje, bar dve, planete zaklapaju.

Svaki aspekt donosi svojstvenu vrstu bolesti. Sunce i Saturn u aspektu usporavaju metabolizam, dok Sunce i Mars podsticu osobu da se “trosi” pa shodno tome daju sportiste, ili jednostavno ljude sa dobrim metabolizmom. Posebno je “zlocudna” inkonjunkcija – aspekt od 150° – pa ako je on ekvidistanc izmedju dve planete, osobu ocekuju najrazlicitije nevolje medicinske prirode. Najlosije efekte proizvode “losi” aspekti malefika ka Mesecu.

Narocito su “losi” kvadrati, pa tako kvadrat Saturna ka Mesecu daje predispoziciju za rak, ali isti efekat mogu imati i kvadrati ali ³ konjunkcija Neptuna i Plutona ka Mesecu.

I ovde vazi pravilo da disharmonicni aspekti proizvode akciju, tako da se obraca posebna paznja na njih, jer donose bolest.

UVEK treba traziti gde su harmonicni aspekti, jer oni donose olaksanje, a cesto i izlecenje, ponekad u obliku lekova, nekad i u obliku ljudi koji odgovaraju opisu samog aspekta (trigon prema Neptunu garantuje izlecenje kroz apotekara, trigon prema Jupiteru kroz monaha, hepatologa, hematologa…)..

Svaka planeta je u evidistancu – sredisnjoj tacki, sa drugom ili druge dve planete, sto se tumaci kao njihova zajednicka konjunkcija. Za svaki ekvidistanc tacku postoji posebno tumacenje. Na primer, ekvidistanc Jupitera i Saturna se odnosi na jetru, Marsa i Saturna na smrt…

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.