Astrologija velikih zavodnika

Nisu svi muškarci isti. Neki od njih ispunjenje svog života traže u karijeri, neki u odgajanju djece, a neki u osvajanju ženskih srca. Upravo ovi zadnji su oni koji nas trenutno zanimaju. Astrologija ih je već odavno uočila i dala nam određene naputke kako ih prepoznati. Sve to su tradicionalni recepti koji vrijede već stoljećima, pa nije loše napraviti malu inventuru i vidjeti jesu li ova moderna vremena što promijenila. U tu svrhu uzeli smo karte niza poznatih velikih ljubavnika, od George Clooneya i Jack Nicholsona, pa sve do Pabla Picassa i Julia Iglesiasa, te prekontrolirali kako se uklapaju u postojeće šablone. Rezultati koje smo dobili su bili više nego zanimljivi.

Od svih znakova Zodijaka kao najerotičniji se smatraju Škorpion i Bik. Kaže se da ljudi s velikim brojem planeta unutar ove osi posjeduju urođeni talent za vrhunska ostvarenja u krevetu. Pregledajući karte odabranih velikih ljubavnika ustvrdili smo jaku zastupljenost znaka Škorpiona na ascendentu. Njegova snažna zaokupljenost seksualnošću i sposobnost za dramatično izražavanje osjećaja zasigurno ima upečatljiv dojam na ženski rod. Muškarci sa Škorpionom na ascendentu ne odustaju od onog što su zacrtali i uvijek idu do kraja. Istovremeno oni zastupaju i tezu da cilj opravdava sredstvo. Uz Škorpiona na ascendentu je najzastupljeniji Strijelac. Ovi neumorni lutalice ljubav uvijek doživljavaju kao avanturu u kojoj žele steći nova iskustva.

Muški princip se u karti rođenja iskazuje kroz takozvane muške planete. Zato bi prema toj logici veliki ljubavnici u svojim kartama trebali imati snažno postavljeno Sunce, Marsa, Jupitera. Saturn koji sam po sebi djeluje na ograničavajući način ne bi trebao biti naročito istaknut. Takvo promišljanje se uglavnom potvrđuje jer poznati ljubavnici često imaju Sunce u znaku Ovna, te Mars u znaku Lava, a i Jupiter je uglavnom smješten negdje oko vrha karte (deseta i jedanaesta kuća). No, slijede i dva iznenađenja. Veliki broj muškaraca sklonih brojnim vezama imaju Marsa u znaku Raka (izuzetno slabog), te Saturna postavljenog u drugoj i osmoj kući, koje se obje povezuju sa seksualnošću.

Slabi Mars i Saturn u kućama seksualnosti bacaju jedno novo svjetlo na muškarce sklone promiskuitetnom ponašanju. Jedan dio njih očigledno nije baš previše siguran u svoje vrijednosti, pa potvrdu pred samim traže u neprestanom osvajanju novih i novih žena. Uostalom, veliki broj seksualnih odnosa nije istovremeno i garancija kvalitete tih odnosa. Pregledavajući karte poznatih ljubavnika došli smo i do još jedne zanimljive činjenice. Njihove Venere su vrlo često bile u Djevici, a Mjeseci u Jarcu, dakle oboje u znakovima koji ih čine jako slabima. Venera i Mjesec u kartama muškaraca označavaju njihovo doživljaj suprotnog spola, što znači da veliki zavodnici na tom planu imaju puno problema. Često mijenjanje partnerica kod njih je povezano i uz nedovoljno poštivanje žena s kojima dolaze u kontakt.

Pošto je peta kuća od davnina smatrana kućom ljubavi, nije nimalo čudno što uspješni zavodnici imaju često u njoj puno planeta. Ova dinamična kuća garancija je zanimljivog života i stalne potrebe za uzbuđenje. Veliki ljubavnici koje smo pregledali isto tako su imali i jako naglašenu jedanaestu kuću. Jedanaesta kuća je nasuprot pete, što ih čini neraskidivo povezanima. Isto tako poznata je činjenica da kad je planet u nekoj kući, on istovremeno djeluje i na onu preko puta. Astrolozi iz prošlosti upozoravali su da brojne seksualne odnose kod muškaraca garantiraju i aspekti Venere s Marsom ili Saturnom. To je zato jer su Mars i Saturn smatrani zloćudnim planetima koji sa sobom donose nemoralno ponašanje.

Tu činjenicu potvrđuju i karte modernih zavodnika koji u svojim kartama imaju snažnu zastupljenost kontakata Venere s Marsom i Saturnom. No, pri tome su jednako tako prisutni i aspekti Marsa sa Saturnom. Ovdje se ponovno ponavlja priča o sumnji u svoje osobne vrijednosti koja velike ljubavnike tjera na stalno provjeravanje svoje potentnosti. Od takozvanih transcendentalnih planeta na muški promiskuitet snažno utječu i Venerini aspekti s Uranom i Plutonom. Neptun sa svojom vizijom idealne ljubavi nije našao svoje mjesto pri obaranju rekorda u brojnosti seksualnih veza. Njegova priča se teško uklapa u okvire svijeta kojem pripadamo.

A sada pogledajmo i nekoliko konkretnih primjera. Dva glazbenika, Leonard Cohen (21. 9. 1934.) i Brian Ferry (26. 9. 1945.), savršeni su predstavnici takozvanih zavodnika sa stilom. Svojom profinjenošću i šarmom osvojili su brojne žene koje su im istovremeno poslužile i kao inspiracija za pjesme. Cohenova Venera u Djevici našla se vrlo slaba dvanaestoj kući zajedno s Neptunom. Nestvarnosti ženskog principa pridonosi i Mjesec u znaku Riba. S druge strane, tu je dramatični Mars u Lavu i jedanaestoj kući, te Sunce na ascendentu, koji zajedno daju dramatičnost i potiču na seksualni odnos. Iako Ferrya krasi upečatljivi ascendent u Škorpionu, njegova Venera u Djevici i Mars u Raku su oboje u padu. U padu je i Sunce smješteno u znaku Vage, pa nije teško zaključiti kako je kod Ferry pakovanje u mnogo čemu različito od sadržaja. On puno više nagovještava nego što pruža. Inače, muškarci koji imaju Veneru u znaku Djevice često igraju na kartu sofisticiranosti, ili opet osvajaju pažnju poslom kojim se bave.

Zanimljivo je da Veneru u znaku Djevice ima i Mick Jagger (26. 7. 1943.), pjevač neuništivih Rolling Stonesa. Od svih članova te grupe njega prati glas najvećeg ljubavnika, što on dokazuje usputnom nezakonitom djecom i u sedmoj deceniji života. Za to je najviše zaslužan njegov ogromni stelij u znaku Lava, te aspekti koje Venera čini s Marsom u znaku Bika, te Uranom. Kod Hugha Hefnera (9. 4. 1926.), vlasnika časopisa Playboy koji i s osamdeset godina paradira okolo okružen gomilom starleta, je za takvu nepresušnu odanost erotici osim Viagre zaslužna i neaspektirana i egzaltirana Venera u znaku Riba, pripomognuta neaspektiranim Marsom u znaku Vodenjaka. Poznato je da neaspektirani planeti mogu dominirati čitavom kartom, što se u Hefnerovom slučaju sigurno desilo. Kombinacija Venera-Mars je kombinacija neobuzdane strasti.

Neaspektiranu Veneru u 12. kući ima i Michael Douglas (25. 9. 1944.). Ovaj poznati glumac svojedobno je imao ogromnih problema sa seksualnošću. Jednostavno nije bio u stanju kontrolirati svoje porive, što se katastrofalno odražavalo na njegov brak. Dvanaesta kuća je poznata i kao kuća ovisnosti, u Douglasovom slučaju to je bila ovisnost o seksu. Nije nimalo čudno što se nesretni Douglas na kraju podvrgao i liječenju od ovisnosti spram seksa. Po brojnim ljubavnim avanturama poznat je i glumac Jack Nicholson (22. 4. 1937.). Raspojasani tulumi u skladu su s njegovim Marsom u Strijelcu na samom vrhu pete kuće. Ascendent u znaku Lava i Venera u Ovnu prikazuju ga kao ne previše izbirljivu osobu kojoj je jedino važan njezin osobni užitak.

Vrlo zanimljivu osobu odaje i karta Marlona Branda (3. 4. 1924.). Ovaj veliki glumac rodio se na samo sunčevo pomraćenje u znaku Ovna koje je palo u njegovu petu kuću. Za njegov intenzitet dodatno su se pobrinuli Mars egzaltiran u Jarcu i Venera u svom znaku Bika. Njegov ascendent u Strijelcu zasigurno nije pridonio njegovoj vjernosti. Brojne ljubavne veze obilježile su i život slikara Pabla Picassa (25. 10. 1881.). Njegov Mjesec u petoj kući, zajedno sa Suncem u Škorpionu i ascendentom u moćnom Lavu, garancija je potrebe za neprestanim dokazivanjem pred suprotnim spolom. Nažalost, to sve ne podržava i slabi Mars smješten u neugodnom mu znaku Raka i 12. kući.

Izgleda da se i ovdje ponavlja već spomenuta priča o slaboj prisutnosti muškog principa i stalnoj potrebi za dokazivanjem.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.