Aspekti Meseca – sekstil

Sekstil koji Mesec pravi sa nekom planetom u horoskopu govori uglavnom o podržavajućoj energiji koju Mesec šalje planeti sa kojom je u sekstilu. Da se podsetimo, radi se o uglu od šezdeset stepeni, sa manjim orbisom od orbisa koji se koristi kod trigona ili opozicije, koje su aspekti sa jačim orbisnim lukovima. Ovde je, da podsetimo, orbis od 0 do 6 stepeni. Aspekt je zajedničke saradnje Meseca sa određenom planetom pa se zove i prijateljski aspekt. Krenimo redom…

Mesec sekstil Sunce
Sunce i Mesec predstavljaju svetla horoskopa. Kada su u aspektu saradnje ili prijateljskom aspektu govore o osobi koja ima sklad između razuma i emocija, ega odnosno samosvesti i onoga što želi. Aspekt je prijateljstva i ljubavi između roditelja prilikom rađanja natusa, pa sama osoba ima sreće sa porodicom, ocem i majkom uglavnom. Zavisiće naravno i od toga šta Sunce i Mesec još imaju od aspekata sa drugim planetama, ali je uglavnom nosilac sklada. Obično daje dobar vid, sreću sa ženama uopšte ili sa autoritetima ako je natus ženskog pola i naravno, uvek je kao aplikacioni (ulazni) aspekt jači. Donosi dobre promene uz lično zalaganje kao i unutrašnji lični sklad te mogućnost stvaranja dobrih kontakata i odnosa sa drugim ljudima.

Mesec sekstil Merkur
Mesec u dobrom aspektu sa Merkurom uglavnom daje osobi mogućnost da iskaže na pravi način ono što oseća. Podrška Merkuru od strane Meseca odlična je zato za komunikaciju, naročito sa mlađim ljudima, dobra je za rad sa dokumentima, a naročito na kraćim putovanjima. Aspekt je trgovine ali daje i dobro za polaganje svih vrsta ispita, dobro učenje. Daje razumnu, zdravu psihu i dobar način razmišljanja. Dobar je za kontakte sa mlađim ljudima koji obično natusa vole i poštuju njegovo mišljenje. Naravno ovo je ako gledamo samo značenje planeta bez obraćanja pažnje na znakove i jačinu aspekta. Ono što ovaj aspekt dodatno donosi jeste talenat da se naprave poznanstva sa različitim ljudima i u različitim društvenim krugovima i treba se iskoristiti na pravi način.

Mesec sekstil Venera
O Veneri i Mesecu već smo pisali u članku Aspekti Venere – sekstil. Sada bih dodala da je ovo jedan od izuzetnih aspekata jer sam imala klijente sa jako aflikovanim Mesecom, ali koji ima aspekt sekstila sa Venerom koji je značajno ovde promenio stvari nabolje. Ovo je aspekt gracioznosti, lakog zaljubljivanja, dugi niz godina ženska osoba koja ima ovaj aspekt može ostati lepa ili mladalačkog izgleda dugi niz godina, a u muškom horoskopu nosi mogućnost uspeha kod žena, majčinske ljubavi i slaganja ili prijateljskog odnosa majke sa njegovim devojkama. Lepota lica obično ide sa ovim aspektom, pa i sreća u ljubavi što će naravno zavisiti i od kuća u kojima se ove dve planete nalaze kao i grupe znakova u kojima se nalaze.

Mesec sekstil Mars
Mesec u podržavajućem aspektu sa Marsom nosi lično oduševljenje, a samim tim i pojačanu energiju, mogućnost bavljenja sportom što će opet zavisiti od ostalih aspekata, kuća u kojima se planete nalaze kao i jačini aspekta – da li je aplikacioni. Mogućnost nošenja uniforme ili prijateljstva sa uniformisanim licima. Ovaj aspekt uglavnom nosi zdravlje, vrednoću i brzinu ukoliko je odlično postavljen u znacima, kućama i ukoliko je aplikacioni.

Mesec sekstil Jupiter
Jupiter u saradnji sa Mesecom je odlična energetska pozicija za natusa. Nosi odličan odnos sa majkom, nekretnine u nasleđe ili lakše sticanje, viši duhovni nivo, dobrotu osobi. Kako Jupiter predstavlja i obrazovanje, osoba pored visokog duha obično nosi mogućnost i za netipično ili baš uskospecijalizovano obrazovanje, nekad stečeno i u inostranstvu. Uspeh u kontaktima sa strancima, ljudima iz inostranstva i uopšte sa inostranstvom. Aspekt je časnosti i časti koju osoba može zavredeti u okolini, a i u inostranstvu.

Mesec sekstil Saturn
Ovaj aspekt klasičan je dokaz da „teške“ planete ne moraju biti i loše po svaku cenu. Kada Saturn podržava Mesec ovo je aspekt velike unutrašnje duhovne stabilnosti jedne osobe, ozbiljnosti u dužnostima i istrajnosti. Aspekt je koji će osobi dati unutrašnju sigurnost, koncentraciju. Takođe, ovaj aspekt daće dobar odnos sa starijim ljudima, blizak odnos sa dedom. Aspekt je i odmerenosti u ponašanju i iskazivanju emocija.

Mesec sekstil Uran
Uran je planeta neočekivanih preokreta, noviteta i svega naprednog i po malo ekscentričnog. Zato će u dobrom, prijateljskom aspektu sa Mesecom osobi doneti originalnost i želju za nezavisnošću. Ideje su brze, naprasne, inovativne. Obično se kaže da je ovo i aspekt naučnika i tehnologa, jer nosi izvesnu dozu genijalnosti duše pa i dobro razvijen instinkt. Osoba može biti plahovita ali pozitivno, jake ali pozitivne samovolje na koju je teško uticati. Izuzetne kreativnosti.

Mesec sekstil Neptun
Neptun u skladu sa Mesecom daje mogućnost umetničke, a obično filmske i glumačke kreativnosti. Ovaj odnos razvija jake pozitivne snove koji se mogu prevesti u realne događaje i ispuniti. Aspekt je sanjarenja na javi, vizija i nadahnuća. Dobro je ponekad i za pisce, naročito kada je i Merkur postavljen dobro.

Mesec sekstil Pluton
Pluton u dobrom aspektu sa Mesecom obično daje talenat za dubiozno emotivno shvatanje okoline i drugih ljudi. Aspekt je koji daje dar za psihologiju, kriminalistiku, intuitivno zaključivanje kao i za različite vrste istraživanja. Detektivski i posebno intuitivan um. Specifičan način osećanja pa osoba nekada ima i jake predosećaje. Ako imate ovaj aspekt obavezno trebate slušati svoje šesto čulo.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.