Arsen i Gabi

ONO SVE ŠTO ZNAŠ O MENI
Gabi i Arsen – na spomen jednog imena, drugo se samo nameĆe. Gabi, prva dama hrvatske muzičke scene, skromna je i senzibilna Račica, a Arsen je astrološki Lav, svestrani umetnik, kompozitor, pesnik, slikar, kantautor. Njihova dugogodišnja ljubavna priča ispričana je muzikom.
Krečući se u istim muzičkim krugovima, Gabi i Arsen svoju su priču započeli kao kolege. Gabi je bila u braku, a Arsen je nakon propalog braka vodio buran momački život. Uz profesionalnu saradnju počelo se razvijati prijateljstvo i kako je Arsen napisao: „Ne znam dal’ dan će doći kad’ ćemo sami ostati, kad’ ćemo dugo pričati jedno drugom sav, sav život svoj, jer ono sve što znaš o meni to je sama stara priča, ja sam jedan od mladića koje viđaš svaki dan“. No, taj dan je došao i iz prijateljstva se rasplamsala ljubav.
U horoskopima kompozitora uvek su na delu Neptunove kreativne energije. Planeta mašte, muzike i umetničke senzibilnosti u Arsenovom je horoskopu u konjunkciji s Venerom, otkrivajući duboku osećajnost duše, naglašenu potrebu za ljubavlju i nežnosti. Venera u Devici sramežljivo izražava osećaje, oprezna je i ukočena zbog preteranih analiza i težnji za savršenstvom. Neptun će ublažiti njenu mentalnu hladnoću i nadomestiti je profinjenom osećajnošću koja se izražava u detaljima.
Čarobnjak stihova
Arsen je vrlo plodan pesnik i kompozitor. Čarobnjak reči, pesnik koji s malo reči, ali istančano odabranih, odmerenih, priča svoju intimu. Ponekad s gorčinom, s istinom koja boli, a ponekad ironično. Njegov analitički um i sposobnost preciznog izražavanja dar su Merkura u Devici, snažnog u znaku kojim vlada. Merkur je u opoziciji Jupiteru u tipičnom astrološkom pečatu pripovedača koji rečima zna udahnuti dublji smisao. Jupiter crpi ideje iz najvećeg astrološkog vrela kreativnosti, iz senzibilnih Riba čije je nadahnuće nepresušno poput najdubljih okeana.
Mnogo bi toga ostalo skriveno u senovitim predelima duše da Arsen nije dvostruki astrološki Lav. Uz Sunce se u Lavu nalazi i Mesec, u vatrenom znaku čija je svrha kreativno izražavanje svoje ličnosti. Lavovska duša mora pronaći način da se otrgne rutini svakodnevice i da svom postojanju da dublji smisao, osigura besmrtnost duše. Identitet i osećaji udruženim će snagama stvarati velika dela. Lavovi imaju urođeni osećaj svoje važnosti što daje dostojanstveno držanje i samouveren nastup. Ipak, Mesec u Lavu treba osetiti da je njegova veličina prepoznata, želi osetiti prihvaćanje i ljubav. Iako ga energija Device čini skromnim i tihim, Arsenov lavovski deo ima potrebu da zablista u središtu pozornosti, da iskorači pred publiku i podeli s njom svoj jedinstveni talenat. U tom unutarnjem neskladu zemlje vezane za smrtnu sudbinu i rutinu svakodnevice i vizionarske vatre koja mora biti veća od života nastaje drama puna tuge zbog svesti o prolaznosti, o samoći, o ukradenim trenucima ljubavi i srece.
Sanjarska duša, 8.7.1936.
Gabin umetnički senzibilitet naglašavaju čak četiri planete u Raku. Rakovi imaju dubok i nepresušan unutarnji izvor osećanja koji zrače toplinom i smirenim zaštitničkim vibracijama koje lako dotiču srce publike. Gabin umetnički dar uvečava Venera u konjukciji sa Suncem a dodatno ih nadahnjuje Neptun. Ona je sanjarska duša koja u umetnosti traži utočište od grube stvarnosti, a u domu i porodici pronalazi emocionalnu sigurnost.
Rođena je na dan kad je Mesec iz Vodolije u ranu zoru ušao u Ribe. Bez obzira na znak u kojem se nalazi, Gabin je Mesec u konjunkciji s Arsenovim Jupiterom u Ribama. Umetnost kao smisao života, osećajna istančanost i duboka vera u snagu ljubavi, povezuju čvrstim vezama ovaj slavni par. Duboka i čista ljubav ogleda se u u konjukciji Arsenove Venere i Gabinog Neptuna u ndepogrešivom astrološkom dokazu romantičnih osećanja i idealizovanja partnera. Gasbin Jupiter snaži Arsenovu Veneru pa su jedno drugom stalno nadahnuće, poticaj da se traži još više i od ljubavi, i od muzik.
Uz kreativne i osećajne energije postoji i vrlo zahtevan uticaj Saturna. Gabina je Venera u kvadratu s Arsenovim Saturnom i obrnuto, njegova je Venera u opoziciji Gabinom Saturnu. S ovim se planetarnim uticajem ne izlazi lako na kraj jer strogi Saturn postavlja teške zadatke i traži odgovornost. Venera oseća pritisak u nesputanom uživanju u stvarima koje ceni i voli jer Saturn nameće ograničenja, prigovara. U želji da ugodi partneru, Venera s vremenom gubi spontanost i veselje. Taj uticaj je obostran, no prihvati li se svesno Saturnov izazov, njegove su nagrade velike.
Saturn jamči dugotrajnu i stabilnu vezu, partneri žele stalno biti zajedno, razvija se duboko međusobno razumevanje. Potreba za osjećajima i sigurnošću doma koje traži Gabina Venera u Raku, dobiće čvrst oslonac u praktičnosti Arsenove Venere u Devici. Saturnova je strogost umanjena kvadratom Gabinog Urana prema Arsenovom Suncu. Uran donosi svežinu, originalne ideje, remeti postavljene granice. On je iskra nepredvidljivosti koja u vezu unosi uzbuđenje i razbija rutinu.
Zatvorena i nježna Račica Gabi i dramatični, otvoreni Lav Arsen, na prvi pogled su prava suprotnost. Ipak, Arsenovi lične planete, Merkur i Venera u Devici, potpuno se uskladuju s Gabinim Suncem, Venerom i Marsom u Raku. Uspešna komunikacija, sklonost istim životnim vrednostima i podsticaj jednoga drugome da slede svoje životne ciljeve, važna su i čvrsta poveznica.

Arsen, 28.7.1938.
Arsen ima konjunkciju Sunca, Marsa i Plutona u Lavu. To je spoj vrlo moćnih energija koje naglašavaju snagu volje. Arsen je intenzivna osoba koja poput magneta privlači pažnju. Pluton je pokretač dubokih unutarnjih preobražaja kroz ponekad dramatična životna iskustva, koja iz osobe izvlače sve skrivene potencijale. Nepogrešivi je simbol velikih ljudi i Arsenovog golemog značaja u muzici i pesništvu.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.