Ametist – element Vazduha

Ametist je kamen pobožnosti, čistoće i čednosti. Ime potiče od grčke reči „Amethystos“ što znači „oslobođen od pijanstva“. Njegova boja varira od skoro bezbojne, bledo-ljubičaste ili plavkasto-ljubičaste do tamno-ljubičaste. Uronjen u vodu, prirodni ametist postaje bezbojan na površini. Na ovaj način može se uočiti razlika između prirodnih i laboratorijskih kristala.

Ametist u talismanima i amuletima

Kao talisman, ametist daje hrabrost i mudrost. Kao amajlija štiti od pijanstva, droga, jača pamćenje i otklanja melanholiju. Ona takođe štiti svog nosioca od zmija. Kao talisman najaktivniji je subotom, a kao amjalija – sredom.

Lekovita svojstva ametista

Ovaj kamen preporučuje se za uklanjanje stresa, jačanje endokrinog i nervnog sistema. On povećava aktivnost desne moždane hemisfere, normalizuje funkcionisanje hipofize, čisti krv i poboljšava cirkulaciju. Ametist pomaže u lečenju blagih mentalnih problema, pojačava inteligenciju i podstiče intelektualni rast. Ametist štiti od štetnih spoljnih uticaja.

Magična svojstva ametista

Ametist „stražar“iskušenja, pijanstva i neumerenosti. Deluje kao protivotrov, štiti vlasnika od bolesti kože, glavobolje, rana i izoštrava um. Ako ametist neočekivano menja boju, to može biti nagoveštaj mraza, kiše, oluje i uragana. Ovaj kamen kamen čuva vlasnika od vremenskih nepogoda. To je razlog zašto je ametist „zaštitnik“ ribara i mornara. Najjača magična svojstva ametist ima u februaru i martu. Deluje na sedmu čakru.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.