Aca Lukas

Aca Lukas je dobio svoj umetnički nadimak “Lukas” od imena čuvenog splava na Novom Beogradu gde je nastupao i postao popularan početkom 1990-ih godina.

Svoju najveću popularnost je stekao tokom nastupanja u beogradskom klubu “Hogar” na Adi Ciganliji. Tu je došao kao zamena za dotadašnjeg pevača Mileta Lojpura gde je upoznao Milana Šćepovića i Sašu Lunginovića. Zajedno su izvodili džez i ciganske pesme. Lukas ih je prerađivao u sopstveni stil što mu je donelo veliku popularnost u narednim godinama.

Nakon nastupa u klubovima, Aca Lukas je počeo da nastupa sa Viktorijom, a zatim osnovao i sopstvenu muzičku karijeru. Njegov prvi hit je bila pesma “Pesma od bola”, nakon čega su sledili hitovi “Kafana na Balkanu”, “Bele ruže” i druge.

Godine 1999., održao je svoj prvi trijumfalni koncert u Beogradu u Hali Pionir pred oko 10.000 mladih ljudi. Nakon turneje širom zemlje osvaja publiku . U međuvremenu, Aca izdaje dva albuma za inostrano tržište sa svojim živim nastupima po klubovima i pabovima.

2002. Aca objavljuje jedan od njegovih najboljih albuma pod nazivom “Nesto protiv bolova”, sa hit pesmama “Koma”, “Nešto protiv bolova”, “Suncokreti”. Posle njegovog koncerta na Beogradskom sajmu pred skoro 20.000 obožavalaca, a mediji ga nazivaju najpopularnijim srpskim pevačem.

2006. nastupa na festivalu “Melos dani estrade” u Čačku kao “zvezda večeri”. Njegov album pod nazivom “Jagnje moje” je sa različitim autorima, ali i sa velikim pesmama “Udari Prva”, “Jagnje moje”.

U februaru 2008, Aca Lukas je osvojio 1. nagradu na “II Axal Grand festivalu” sa pesmom “Upali Svetlo”. Nedugo posle toga je objavio njegov najnoviji album do sada pod nazivom “Lešće”.

Ovaj album doneo veliki pesme kao što su “Pao Sam Na Dno”, “By Pass”, “Lešće”, “Čivas”.

Na njegov 40. rođendan na 3. Novembra 2008., Aca nastupa na koncertu u beogradskoj Areni pred skoro 25.000 posetilaca.

To je ponovio dve godine kasnije. 3. i 4. novembra 2010. u Beogradskoj areni pred skoro 25.000 ljubitelja muzike, svake noći. Ukupno skoro 50.000 ljudi, što ga verovatno čini najpopularnijim pevačem u Srbiji, naročito među mlađim ljudima.

Iste 2010. Godine Aca Lukas, takođe u Areni održava veliki humanitarni koncert pred 15.000 ljudi

Svoj 43. Rođendan, opet obeležava, sada već tradicionalnim nastupom u Areni, koja nikada ranije nije bila sa više posetilaca, pružajući obožavateljima nezaboravno veče.

3. novembra 2012. Godine, Aca Lukas priredjuje u Beogradskoj Areni još jedan u nizu koncerta za pamćenje, sa velikim brojem svojih prijatelja, oduševljavajući mnogobrojnu publiku naviklu na dobru muziku.

2013. godinu svakako će obeležiti nezaboravni spektakl mega razmera održan 8. juna u Beogradu na stadionu Crvene zvezde, čuvenoj “Marakani”. Aca Lukas je pred preko 50 000 obožavatelja uz prisustvo mnogobrojnih poznatih ličnosti pružio jedinstveni muzički doživljaj uz sjajne vizuelne efekte, podižući svojim hitovima publiku na noge.

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.