5 ženskih flert taktika

Vremena se mijenjaju, a s njima i način na koji se muškarci udvaraju, a žene im uzvraćaju. Evo na šta sve treba da obratite pažnju kako biste ga što lakše ulovili

1. Dodirnite ga… spontano!
Blag dodir njegovog ramena možda djeluje jednostavno i nevažno, ali ne postoji muškarac na ovoj planeti koji neće osjetiti varnicu kad to uradite. Muški pol upija svu žensku pažnju, bez obzira na to kad i na koji način mu je ukažete.

2. Nahranite njegovu sujetu
Za razliku od nas, muškarcima uopšte ne smeta kad neko procjenjuje njihov fizički izgled. Recite mu da ima široka ramena i on će se rastopiti od sreće (provjereno!). Generalno pravilo: ako on spomene neki dio svog tijela više puta (na primjer: “U mojoj porodici svi imaju plave oči”), recite nešto pohvalno o tome. Da, muškarci su toliko sujetni i željni komplimenata.

3. Našalite se na svoj račun
Spremnost da se našalite na svoj račun smatra se odlikom sigurnih ljudi. Zato, ispričajte mu neki smiješan detalj iz vaše prošlosti, ili prokomentarišite neku situaciju sa sastanka na duhovit način. To uvijek pali!

4. Pssssssst! Zadržite za sebe neke pikanterije o njemu
Recimo, saznali ste od prijateljice ili na Fejsbuku da je uradio tetovažu (ili pirsing) na određenim dijelovima tijela koji nisu izloženi pogledu, ili neku drugu pikanteriju iz njegovog privatnog života. Ma koliko da vas to kopka i želite da saznate sve detalje, strpite se dok se bolje ne upoznate.

5. Ne ponašajte se kao ukočena frajla
Kako će muškarac s kojim ste izašli spoznati vašu pravu prirodu, uključujući pomalo ekscentričan smisao za humor, ako tokom cijele večeri zadržavate isti izraz lica na sve što vam kaže? Većina muškaraca će, zbog takvog ponašanja, pomisliti da se nešto neprijatno krije iza fasade. Dakle, učinite nešto krajnje spontano, što osjećate u trenutku, i budite ubijeđeni da će ga to oboriti s nogu i da nikad neće zaboraviti izlazak s vama.

Muško-ženske razlike
Za muškarce je krajnji cilj flertovanja seks , dok ga žene doživljavaju kao bezazlenu zabavu, bez obaveznog završetka

U svom sebičnom nastojanju da osvoji ženu, muškarac će ignorisati osnovna pravila flerta kako bi skratio put do cilja. Ova definicija neodoljivo podsjeća na priče o pećinskom čovjeku koji bez upozorenja prebacuje ženu preko ramena i odnosi je u pećinu (buzdovan nije obavezan!). S druge strane, žene doživljavaju flert kao oblik provjere potencijalnog partnera, bez ugrožavanja njegovog dostojanstva i ličnih vrijednosti.

Utvrđeno je da kod muškaraca proces flertovanja podražava oštećenje mozga! Limbični sistem, koji reaguje na obavještenje: “Ova žena je privlačna”, previše stimuliše neokorteks. Zbog toga muškarci, bar nakratko, potpuno gube kontrolu. Dakle, žene koriste flert da bi privukle pažnju, a muškarci da bi inicirali seks. Naočigled zamršeno klupko muško-ženskih odnosa i različitih ciljeva zapravo je ono što nas, najčešće, vodi ka zajedničkom cilju – ljubavi.

Ljubavne igre s filmskog platna
1987. Prljavi ples Hipnotisana seksi ritmom i slobodnim pokretima prljavog plesa, Baby (Jeniffer Grey) ubrzo postaje Johnijev (Patric Swayze) najbolji učenik – u plesu i u ljubavi.

1989. Kad je Harry sreo Sally Traktat o ljubavi i prijateljstvu! Iako je strast u početku osjećao samo Harry (Billy Crystal), Sally (Meg Ryan) nije ostala imuna na njegovo udvaranje i na kraju se suočila sa svojim osjećanjima.

2001. Dnevnik Bridget Jones Flertovanje između Bridget Jones (Renee Zellweger) i njenog šarmantnog šefa s „reputacijom“ (Hugh Grant) istovremeno je seksi, zabavno i dirljivo.

2011. Moja nazovižena Deni (Adam Sandler), plastični hirurg, koji laže o svom životu i navodno nesrećnom braku kako bi osvojio ženska srca, dokaz je da pogrešna taktika u igri osvajanja može mnogo da vas košta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Hipertenzija – češća kod muškaraca i starijih osoba

Pročitaj →

Modne kombinacije za proljeće

Pročitaj →

Koliko god da ste umorni, potrudite se da odgovorite djetetu na pitanje

Pročitaj →

Trend u manikuri: Nokti koji djeluju kao da su od plastike

Pročitaj →

Prugice i karirani uzorci u trendu ove sezone

Pročitaj →

Sljez, bijeli (althaea officinalis malvaceae), obični bijeli sljez, sljezovina

Pročitaj →

Ne, ovo nije mala kuća na točkovima – ovo je malo čudo!

Pročitaj →

Kremasti namaz od bučinih sjemenki – omiljeni doručak!

Pročitaj →

Domaći čips sa sirom

Pročitaj →

Preminuo glumac Boris Komnenić

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 8. MART 2021

Pročitaj →

Šta da obučete ovog proleća kada vas ON pozove na kafu?

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.