5 najčešćih makeup pogrešaka i kako ih spriječiti

Nanošenje makeupa na lice također je umjetnost iza koje se krije mnogo znanja, prakse i vještine.

Detalji su bitni u kreiranju savršenih rezultata, a na putu ostvarenja željenog beauty looka, često nam se ispriječe sitne greške koje možete jednostavno izbaciti iz vaše rutine.
Par najčešćih pobrojali smo u nastavku uz savjete kako ih riješiti i spriječiti u budućnosti.

GRUDICE MASKARE NA TREPAVICAMA

Neuredno nanesena maskara i grudice na trepavicama još uvijek su dio makeup rutine brojnih dama. Kako biste to spriječili potrebno je tek par vještih poteza maskarom. Maskara se nanosi od korijena trepavice, kratkim potezima lijevo i desno, a zatim dugim potezima prema vrhovima trepavica.

Kako biste kreirali efekt dugih trepavica imajte na umu da prije nanošenja novog sloja maskare uvijek trebate sačekati par sekunda da se prethodni sloj maskare na trepavicama osuši. Također, ako u vašem neseseru imate maskaru koja već ima grudice, vrijeme je za kupovinu nove.

POGREŠNO APLICIRANJE HIGHLIGHTERA

Pozornost treba obratiti na odabir prave nijanse koja će lijepo naglasiti boju vašeg tena i crte lica, ali i na odgovarajuću makeup četkicu koja će nanijeti taman dovoljnu količinu proizvoda na vaše lice. Nanosite ga na mjesta na licu koja privlače svjetlost, a to su vrh nosa, područje ispod obrva i iznad usana te vrh jagodica, a izbjegavajte njegovo nanošenje preblizu akni ili očiju budući da će dodatno naglasiti sitne pore i bore.

KORISTITE PUDER KOJI NE ODGOVARA BOJI VAŠE PUTI

Kako biste dobili ujednačen makeup look, važno je da birate nijansu pudera koja će prirodno izgledati na licu, ali i vratu. Kada isprobavate puder, nanesite ga na liniju uz čeljust i razmažite ga s obje strane. Ako lijepo prekriva i nijansom odgovara ostatku lica, ali i vratu, imate idealnu nijansu. Mali vodič za odabir idealne tubice pudera, donosimo ovdje.

PRENAGLAŠENE OBRVE

Uz pravilno oblikovanje obrva, itekako je važno koje proizvode koristimo za popunjavanje obrva. Uz olovke, sjene i gel lako je pronaći favorita, no, važno je obratiti pozornost da boja koja nanosite izgleda lijepo i prirodno te suptilno da gustoću i puninu obrvama. Par dodatnih savjeta donosimo ovdje.

KORISTITE POGREŠNE MAKEUP ČETKICE

Materijal od kojeg je izrađena četkica, veličina i oblik, uvelike mogu pripomoći u savršenom nanošenju makeup proizvoda na lice, a mali vodič kroz sve četkice koje se trebaju naći u vašem neseseru, donosimo ovdje.

 

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.