5 Načina na koje možete da razmazite vašu odraslu decu

Oni su odrasli.

Više i ne žive sa vama. Zapravo, oni sada već imaju i svoju decu. Pa da li je uopšte moguće – razmaziti odraslu decu? Stručni psiholozi tvrde da jeste. Ispostavilo se da je tanka granica između kvarenja i podrške deci koja su odrasla i napustila roditeljsko gnezdo. Roditeljima je vrlo često da uvide gde greše i preteruju kada je odnos prema njihovoj deci u pitanju, jer za mnoge oni uvek ostaju decu. Navodimo vam danas primere koji jasno pokazuju da ste na putu da razmazite vaše – odraslo dete.

DOZVOLJAVATE IM DA UZIMAJU VAŠE STVARI BEZ POSLEDICA
Ako ste primetili da vaše odraslo dete, koje više ne živi u vašem domu uzima bez pitanja vašu kosilicu za travu na primer, to jasno implicira na to da ono oseća da ima pravo na sve u vašem svetu. To možda jeste sitnica ali je ujedno i nedostatak poštovanja prema onome što vi imate. Iako je sasvim uredu pozajmljivati stvari unutar porodice, prvo što treba da uradi onaj ko želi nešto da pozajmi – jeste da pita.

VI STE NJIHOV LIČNI BUDILNIK I PODSETNIK
Da li ste više nego jednom ustali u 6h da biste nazvali svoje odraslo dete kako biste ga podsetili da ne zakasni na pregled kod lekara? Slična situacija je i ona kada u toku meseca podsećate vaše dete da treba da plati ratu za nameštaj koji je kupilo. Ništa manje drugačije ponašanje se ne odnosi i na to da konstantno pratite oglase za posao kako bi svom odraslom detetu našli odgovarajuće zaposlenje. U ovom pogledu ne ostavljate vašem detetu mogućnost da bude – manje dete a više odrasla osoba.

OSTAVLJATE SVE USLED ČEGA STE ZBOG NJEGOVIH NE-HITNIH SITUACIJA
Svaki put kada vaše odraslo dete zabovari da mu stiže paket koji neko treba da preuzme, a ono je na poslu, vi ste tu. Ostavljate sve što radite i čekate zvono u njegovom stanu. Isti slučaj se odnosi i na to kada neko treba da pokupi njegovo odelo sa hemijskog čišćenja, koje se zatvara ranije petkom, a ono ni ne pokušava da stigne znajući da može da računa na vas. Vi mu u tim situacijama prividno pomažete, jer ga učite da uvek ima rezervni plan – vas. Šta će biti jednog dana kada jednostavno ne budete stigli sve?

PRENELI STE NA SVOJE DETE POGREŠNO OČEKIVANJE KOJE TREBA DA IMA OD SVOG PARTNERA
Ako ste se previše zaštitnički ponašali prema svom detetu dok je odrastalo, i ako ste nastavili u ovom tempu i kada je ono odraslo, vrlo je verovatno da ste na njega preneli pogrešna očekivanja od njegovog budućeg partnera. Ako vi sve radite umesto njega, sasvim je logično da vaše dete očekuje da neko nastavi to sve da radi kada se ono odseli od vas.

KRIVITE DRUGE LJUDE ZA NEUSPEHE SVOG DETETA
Roditelji koji ne umeju da naprave granicu između zdrave podrške i razmazivanja deteta obično imaju običaj da sve druge ljude krive za neuspeh svog deteta. Ako je ono naprimer izgubilo u rekordnom roku tri posla, a vi tvrdite da su za sve krivi “nesposobni poslodavci koji ne uviđaju njegov talenat” zapitajte se ko zapravo greši.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DNEVNI HOROSKOP ZA 28. JANUAR 2021

Pročitaj →

KRIVA JE KOSOVKA DEVOJČICA

Pročitaj →

ŽENA je kriva što je ćutala”

Pročitaj →

Najveće laži i dileme o kineskoj vakcini

Pročitaj →

Ovih 5 modnih trendova biće NEIZOSTAVNI u vašem ormaru i 2021.

Pročitaj →

Ovo su tri koraka kroz koje ćete naučiti decu da vam pokažu šta osećaju

Pročitaj →

Šminka u službi izbijeljivanja zuba

Pročitaj →

Ovo su najpopularniji trendovi ove zime

Pročitaj →

Lincura leci zeludac

Pročitaj →

Puklo rijaliti prijateljstvo Matore i Rialde

Pročitaj →

Nikolina Kovač se oporavlja od korone

Pročitaj →

Đuro i Bajaga poručuju “Nisi sama”

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.