5 načina da dekorirate crvenom

Crvena može biti boja inspiracije u vašem domu, naravno ako je koristite mudro. Evo nekoliko jednostavnih načina upotrebe crvene boje, bez bojazni da ćete pretjerati.

Crveni dekorativni elementi
Većina nas ne odijeva crvenu boju ‘od glave do pete’, pa zašto bismo onda to činili zidovima? Razmislite o vašem odnosu prema crvenoj boji u odijevanju i jednostavno to prenesite na zidove. Ako nosite crvenu košulju uz neku neutralniju kombinaciju, obojite jedan zid u crveno ili na neutralno obojen zid jednostavno objesite crvenu umjetničku sliku. Kada je riječ o dekoriranju crvenom, manje je vrlo često – više.

Obojite ulazna vrata
Bojenje vaših ulaznih vrata u crvenu boju može od vašeg stana ili kuće učiniti objekat koji plijeni pažnju, istovremeno ističući osobenost ulaza u vaš ‘svijet’.

Pri odabiru nijanse posebnu pažnju obratite na liniju dizajna enterijera i boju okolnih zidova. Crvena je boja koja, prije primjene, mora biti dobro osmišljena, jednako kao i njena nijansa.

Crveni tapacirani namještaj
Crvena je boja koja će, makar simbolično primjenjena, u neutralne enterijere unijeti energiju. Ako se odlučite na primjenu crvene u većoj mjeri, poput, na primjer, crvene garniture za sjedenje, pobrinite se da je prostorija u koju planirate staviti ovakav namještaj dovoljno svijetla i prostrana.

Zapalite’ kuhinju crvenom
Budući da je crvena boja sama po sebi ‘vrela’, njena primjena u kuhinji mora biti brižljivo isplanirana i, koliko je god to moguće, svedena na minimum. Crveni lusteri, stolice ili dekorativni detalji trebali bi biti sasvim dovoljni da zadovolje potrebu većine kuhinjskih prostorija.

Crvene prostirke
Korištenje crvene u pojedinim dijelovima, radije nego u cijeloj prostoriji, pomaže pri tematskom definisanju prostorije bez neželjenog efekta agresivnosti. Manja prostirka ili ćilim, po mogućnosti orijentalni, dobar je način da unesete crvenu boju u vaš enterijer, a uklopit će se uz skoro pa svaki dekor.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Greške koje kvare izgled prilikom šminkanja

Pročitaj →

Upečatljivi detalji i orijentalni šik

Pročitaj →

Iva od antičkih vremena pomaže ljudima

Pročitaj →

Grane drveta kao dekoracija

Pročitaj →

Voće sa visokim procentom proteina koje treba da dodate vašoj ishrani

Pročitaj →

Recept za jednostavnu i jeftinu pitu

Pročitaj →

Da li je bebi potrebna voda?

Pročitaj →

Šta nas čeka do 20. marta?

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 4. MART 2021

Pročitaj →

VERUJE SE DA ŽENE SA OVIH 5 IMENA IMAJU SREĆAN ŽIVOT

Pročitaj →

Imate 25, a same ste: Šta sad?

Pročitaj →

I nizak pritisak – UBIJA

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.