5 celebrity lookova kao inspiracija kako nositi crveno sjenilo

U 2019.godini naše palete sa sjenilima dobile su toplinu. Nakon vladavine tamnih hladnih tonova, u naše beauty odabire umiješale su sve nijanse crvene, narančasti tonovi, kao i ružičasta.

I iako smo ove boje već nosili na našim usnama, ovo je sezona u kojoj ćemo crvene tonove nositi na očima.

Ako vam se trend čini prekompliciran ili nenosiv u svakodnevici, imamo par trikova i celebrity izdanja koja će vam pokazati drugačije. Od boje bakra do kraljevsko crvene – nakon ovih fotki i savjeta izaći ćete iz zone komfora i pokazati vašu ‘red’ stranu.

KAKO IZABRATI I NANIJETI CRVENO SJENILO?

Kao i svako drugo sjenilo, tako će i ovo trebati kvalitetnu podlogu. Na kapke možete nanijeti tekući puder koji ćete matirati puderom u prahu ili nanesite sjenilo u beige/neutralnoj nijansi. Birajte nijanse ovisno o boji vaše puti – svjetlijoj puti će više odgovarati svjetliji crveni tonovi, boja bakra će lijepo naglasiti plavu boju očiju, dok će tamnoj puti odgovarati i tamnija crvena sjenila.

Ako niste sigurni kako nanijeti sjenilo, jednostavno ga nanesite na nepokretni dio kapka i blendajte rubove sjenila prema gore te vanjskim rubovima oka. Tako ćete dobiti nešto opušteniji makeup look koji će lijepo otvoriti pogled, a za dodatnu definiciju koristite smeđu olovku koju možete nanijeti tik uz rub trepavica s gornje i donje strana oka. Malo maskare i voila!

Dodatnu inspiraciju za kreiranje efektnih beauty lookova s trendi bojom sjenila, donosimo u nastavku.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.