3 ključna koraka za savršeno ravnu kosu

Svako godišnje doba nosi određene izazove kada je u pitanju njega naše kože, ali i kose.

Nakon što je sunce i more ostavilo traga na njoj, jesenski vremenski uvjeti često znače i dodatnu dehidraciju vlasi kose zbog boravka u klimatiziranim prostorima, kao i poteškoće sa stiliziranjem kose zahvaljujući vlazi u zraku.

Dodatno oštećenje kose nastupa i zbog korištenja laka za kosu, ali i zbog čestog korištenja uređaja za stiliziranje kose.
Zbog toga smo istražili kojim se to trikovima koriste beauty blogerice pri stiliziranju kose i njenom ravnanju, a koji istovremeno ne oštećuju kosu. Pobrojali smo ih u nastavku.

BIRAJTE ODGOVARAJUĆE PROIZVODE ZA VAŠ TIP KOSE

Kako bi vaša kosa bila zdrava, sjajna i mekana, ali i kako biste jednostavno stvorili volumen, važno je koristiti šampon i regenerator koji odgovara tipu i boji vaše kose. Birajte formulacije bez silikona, parabena i vještačkih boja, kako biste kosu uistinu nahranili i ojačali te pripremili za dodatno stiliziranje. Koristite maske za kosu barem jedanput tjedno i birajte prirodna ulja za njenu njegu. Upravo ćete pomnim odabirom proizvoda dobiti jaku i zdravu kosu koja će davati željeni efekt.

KOSU OPERITE NAJMANJE PAR SATI PRIJE SAMOG STILIZIRANJA 

Netom osušena kosa uvijek zadržava određeni postotak vlažnosti, zbog čega nakon nekog vremena, bez obzira na to što ste ju ispeglali, blago se uvije. Zato, radije sačekajte s peglanjem kose kako bi se kosa u potpunosti osušila te onda stilizirajte kosu. Dobit ćete volumen i prirodno lijep pad.

KORISTITE PROIZVODE ZA ZAŠTITU OD TOPLINE I RAVNANJE 

Bez obzira imate li prirodno ravnu ili kovrdžavu kosu, kako biste dobili maksimalno dobre rezultate, uvijek koristite preparate za ravnanje koji ujedno štite kosu od topline pegle za kosu ili fena.
Oni će dodatno pripremiti kosu i dati joj svilenkast izgled i uz to maksimalno očuvati ju.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.