20 najlepših minimalističkih kuhinja

Minimalistički stil se već duže vreme nalazi među najpopularnijim kada je reč o uređenju životnog prostora.

Moderan, elegantan i lakonski, bez nepotrebnih detalja unosi u savremene domove neverovatnu dozu osveženja. Ono što ga odlikuje je čist dizajn, a njegove prednosti svakodnevno otkriva sve veći broj ljudi. Ako ste razmišljali u pravcu minimalizma, kuhinja je možda najbolji prostor od kog biste trebali da pođete.

BOJE I MATERIJALI

Minimalistički stil kako sam naziv kaže zahteva minimalnost. Paleta boja sa kojom treba da se služite uključuje belu, crnu i sivu, sa dopunom u vidu drugih neutralnih tonova. Bela je svakako najpopularnija opcija, jer ispunjava prostor svetlošću i naglašava minimalistički stil. Takođe bela boja prostor čini vizuelno većim i nikad čini se neće izaći iz mode. Ako ipak želite malo da ublažite belinu koja može postati intenzivna, poslužite se sivim tonovima. Grafitna siva i crna su vaša najbolja opcija sa sofisticiran izgled. Što se materijala tiče da biste izbegli previše hladan minimalistički efekat potražite drvo, šperploču, kamen i mermer toplijih nijansi.

NAMEŠTAJ I DODACI

Da biste postigli zaista minimalan utisak poslužite se postavkom samo donjih kuhinjskih ormarića. Na ovaj način učinićete svoju kuhinju prozračnijom i stilizovanijom. Veliko kuhinjsko ostrvo sa radnom pločom koje ujedno može da služi i kao prostor za jelo je takođe vrlo interesantna ideja. Fokus je na eleganciji i čistoći, s toga izbegnite upadljive ručke i bilo kakav oblik dekoracije. Minimalistička rasveta i ugradna sveta su dobrodošla.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,05 EUR

MAKEDONIJA

35,4 MKD

CRNA GORA (fix)​

1,01 EUR

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.